Verslag van de Meet en greet dag

op maandag 13 maart

Op maandag 13 maart was het al vroeg druk in Nijkerk. De jaarlijkse traditionele Meet & Greet dag vond plaats in de Schakel. Voor half 10 arriveerden de eerste dames al. Iedereen werd hartelijk ontvangen door Yvonne van der Sluijs en Inge van Koningsveld.  Er stond natuurlijk koffie en heerlijk gebak klaar.

Om 10 uur werd de dag geopend en de groep van 62 mensen werd in 2 groepen verdeeld. In zaal 1 gaf Anna Jantina een show en tell en in zaal 2 werd een workshop gepresenteerd door Jacqueline Wouters. In zaal 2 stond ook de quiltwinkel van Riek van Beek van de quiltkelder Putten.

Anna Jantina

Anna Jantina is bekend van haar mooie quilts en haar gezellige verhalen op Instagram. Het was voor velen de eerste keer dat ze Anna Jantina en haar quilts in het “echie” zagen. Anna Jantina was net terug van een lesgeeftrip naar Griekenland, maar ze had haar quilts alweer mooi uitgestald en vertelde er van alles over.

Ze werkt altijd met de hand, zelfs de bindingen zijn er met de hand aangenaaid. Omdat ze bijna altijd een lichte ondergrond gebruikt, lijken haar quilts veelal pastelkleurig. Maar als je goed kijkt, dan zie je eigenijk veel meer kleuren. Ze gebruikt heel veel kleine lapjes en met een pedicurepraktijk en een gezinsleven heeft ze een ongelooflijke productie. Haar boompjesquilt is ondertussen wereldberoemd en bestaat uit meer dan 1800 stukjes!!

Na iedere uitleg werd de besproken quilt in het midden op de grond gelegd, dus na een tijdje was dat een hele stapel. Aan het einde van de show en tell konden we de quilts nog van dichtbij bekijken en vragen stellen. Het was een feest om ze allemaal te kunnen zien.

[ps: In een interview met Anna Jantina uit 2019 op de Quiltersgilde website kun je meer lezen over Anna Jantina.]

 


De lunch

Daarna was het tijd voor de lunch en even gezellig bijkletsen met allemaal bekenden. Die tijd vloog ook weer zo voorbij. De groepen wisselden nu van zaal.

Jacqueline Wouters

In zaal 2 werd de workshop van Jacqueline Wouters gehouden. Vijf tafels van zes personen pasten ruim in de zaal. Iedereen kreeg een compleet pakketje met een vogeltje, diverse lapjes en tussenvulling. Het was de bedoeling dat we met “reverse applique” een lijstje op de ondergrond naaiden waarbij het vogeltje mooi in het lijstje paste. Er werd steeds per tafel uitgelegd, wat heel goed werkte. De meesten hadden het werkje na 2 uur af en het zag er leuk uit. Het kon een boekomslag worden of een etuitje. Thuis kon je dit verder afmaken.

[ps: Jacqueline Wouters heeft een eigen website waar je meer informatie over haar kunt vinden]

 


Weer op huis aan

Na een gezellige dag ging iedereen weer op huis aan met vele mooie ideeën en inspiratie. De organisatie hartelijk dank voor deze leuke Meet&Greet, graag met weer een vervolg volgend jaar.Edith Oostdijk

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *