Jubileumdag in Bunschoten

Op vrijdag 30 juni en zaterdag 1 juli vonden de Jubileumdagen plaats in Bunschoten. Voor beide dagen hadden we een leuke groep aan vrijwilligers. Twee echtgenoten werden er nog bij gehaald voor de opbouw en de afbouw van de tentoonstelling.

Het Quiltersgilde had de volledige beschikking over het gebouw van De Samenklank in Bunschoten. De grote zaal werd ingericht voor de tentoonstelling van Miniatuurquilts en met tafels waaraan de workshops konden worden gedaan. Tijdens de eerste ochtend was er meteen zoveel belangstelling voor de workshoptafel dat op initiatief van één van onze vrijwilligers de tafels uit elkaar werden geschoven zodat er meer deelnemers per tafel mee konden doen.


Winkel en goede doelen

Ineke Schotanus was aanwezig met haar winkel van QuiltKompas. In tegenstelling tot de vrijdag was er op de zaterdag heel veel belangstelling en vertrokken veel bezoekers met mooie lapjes, garens en quiltbenodigdheden.

Elly van Dinther was namens Stichting Verdanda op de vrijdag aanwezig. Ook zij kon zich verheugen in een goede belangstelling voor het werk wat deze stichting doet. Wil je er meer over weten, klik dan op deze link: https://www.verdanda.nl/

Rianne Doller van Kick-ass Quilters was ook op vrijdag aanwezig. Zij had versterking meegenomen en er waren 2 naaimachines klaargezet. Hierdoor konden zij doorwerken en ondertussen de bezoekers laten zien hoe de krachtdekens worden gemaakt van reeds gebruikte stoffen. Voor meer informatie hierover klik op deze link: https://kickassquilts.nl/

High Tea

In een aparte ruimte werden 5 tafels gedekt voor de high tea die verzorgd werd door Cho&Co uit Spakenburg. Op beide dagen namen ruim 30 liefhebbers aan de high tea deel die geserveerd werd door 4 van onze vrijwilligers. De high tea werd een groot succes door de kwaliteit, de hoeveelheid aan smaakvolle hartig- en zoetigheden en de gezelligheid aan de tafels.


Bezoekers

De jubileum dagen in Bunschoten mochten rekenen op een record aan bezoekers. In totaal vonden 157 bezoekers de weg naar De Samenklank waaronder Henk van Kooten, een fenomeen op Quiltgebied.

Men kon de tentoonstelling bekijken, een werkje maken aan de workshoptafels, shoppen bij het QuiltKompas, een kopje koffie drinken aan de bar en kaarten en reversspeldjes kopen bij de stand van het Quiltersgilde . Ook vonden er heel veel leuke gesprekjes en kennismakingen plaats.

Kortom: 2 hele gezellige en goed geslaagde dagen, ondanks de regenachtige zaterdag!

Yvonne van der Sluijs

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *