Aan de slag met traditionele stoffen

Waar een tentoonstelling wel niet toe kan leiden….


Ha! Wie had dat gedacht dat ik nog eens alleen maar traditionele en reproductie stoffen in een complete quilt zou verwerken. De inspiratie kwam door een fijne tentoonstelling…


farmer's wife 1920 quiltboek met stoffen


In de mei vakantie ben ik naar de fraaie tentoonstelling The Sewing Sisters Quilt Mania Tour geweest, wat een beauties hingen er hè! Vooral het gebruik van traditionele en reproductie stoffen in de lichtere quilts vond ik erg mooi. Vanwege de vakantie was mijn meisje en nog een vriendinnetje van haar mee. Als Annemarijn meegaat naar een tentoonstelling dan kiest ze altijd een favoriet uit en ik moet dan raden welke dat is.
Ik had het goed geraden, het was deze mooierd van Susan Smith uit het boek ‘Quilts, Somewhat in the Middle’.

 

 

De smaak te pakken


Geïnspireerd door de tentoonstelling ben ik begonnen aan een nieuwe sampler quilt. Voor m’n verjaardag had ik het mooie boek The Farmer’s Wife 1920 Sampler Quilt gekregen. Speurend in de stoffenkast kwam ik tot de ontdekking en tegelijk verbazing dat ik voor mijn doen best wat traditionele stoffen had liggen. Zodoende kon ik dus gelijk aan de slag! Ik moest wel even de gang krijgen, want in mijn hoofd moest ik even flink omschakelen om met deze stofjes en kleuren te werken. Maar ik heb de smaak te pakken hoor :-D

 

 

Blokjes verkleinen


De blokken zijn origineel 6,5 inch (16,5 cm) maar omdat ik al sampler quilts op dit formaat blokken heb gemaakt maak ik de blokken kleiner. Ik print de templates die bij het boek horen op 80% uit. De blokken zijn dan 5,25 inch (13,5 cm). Het boek telt 111 blokken, maar ik heb nog geen idee hoeveel ik er wil gaan maken. Bladerend door het boek maak ik degene die ik mooi vind.


quiltblokje van 6,5 inch en 5,25 inch

 

Voor de stoffenvoorraad


Onderweg zijn nog een paar mooie reproductie stoffen waaronder charm packs van Spice it up en Susanna’s Scraps. Zelfs ik verbaas mijzelf zo nu en dan haha! Zien hoe ik deze stoffen binnenkort ga verwerken in de quilt blokjes? Kijk dan mee op Instagram onder #fabracadabraFW1920

 

 


Wens jullie een goed weekend toe! Ik ga nog meer blokjes maken…. ;-)


Richarda

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.