Summer Garden in de Quilt National ’23 expositie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: mijn groen paarse quilt Summer Garden is geselecteerd voor de Quilt National ’23 expositie in Athens, Ohio, USA!!! Vorige keer vertelde ik over het zoeken naar kleurbalans tussen de verschillende Afrikaanse prints. De inspiratie kwam van de paarse bloemen van de Grote Kattenstaart die tussen het groen aan de rand van de vijver in onze tuin staat. Het was daar een komen en gaan van vlinders, libellen en bijen tijdens de warme zomerdagen. De kleuren combinatie groen en paars komen terug in mijn quilt Summer Garden.

Summer Garden

Quilt National expositie

In the Dairy Barn Arts Center in Athens, Ohio, wordt elke 2 jaar een ‘fine-art’ quilt expositie georganiseerd door Quilt National. In 1979 opgericht door 3 quilters om contemporary (moderne) quilts, die niet noodzakelijk traditioneel als deken voor op het bed waren gemaakt, toch een podium te kunnen geven bij een quiltshow. Nu, na 42 jaar, is de Quilt National een van de stimulerende krachten achter het maken van artistieke quilts. Een van de criteria is het gebruik van originele ontwerpen met innovatieve technieken en kleurencombinaties. Sinds 2001 is deze expositie ook open voor quilters van buiten Amerika. Een vriendin uit Atlanta maakte mij hier op attent en toen mijn quilt klaar was heb ik meteen een foto en aanmeldformulier opgestuurd, net op tijd voor de uiterste aanmeld datum. Er waren deze keer 674 quilts aangemeld en 81 quilts zijn daarvan geselecteerd, waarvan 20 van buiten Amerika.

Detail Summer Garden

Naar Amerika

Ondertussen is mijn quilt opgestuurd naar Amerika. De opening van de expositie is pas in mei ’23. Toch wilden ze alle 81 quilts al deze maand binnen hebben om goede foto’s te kunnen maken voor de catalogus. Daarnaast willen ze ruim de tijd te hebben om te bepalen welke van deze quilts bekroond gaan worden met een prijs.

Je snapt, ik ben super blij met deze waardering! Ook al win ik misschien geen prijs, het is een enorme eer om überhaupt uitgekozen te zijn uit zoveel inzendingen. De expositie is van 26 mei tot 11 september 2023. De vliegtickets liggen klaar om op tijd bij de openingsceremonie aanwezig te kunnen zijn!

 

Groetjes, Hilde Hoogwaerts

10 antwoorden
  1. Nienke zegt:

    Dat is een grote eer en terechte waardering voor de vernieuwende wijze waarop je zowel de wax stoffen als de kaleidoscope combineert. Gefeliciteerd!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *