Mode als kunst

Vakantieblog

De maanden november en december was ik met vakantie in Florida. Nu ik met pensioen ben, hoeven we geen rekening meer te houden met de schoolvakanties, hééérlijk. Het was prachtig weer, boekje lezen in de zon, lekker buiten wandelen, eten op terrasjes, wat wil een mens nog meer?

 

Iets met Textiel natuurlijk!

In Delray Beach is een heel leuk klein museum: The Cornell Art museum , met altijd wel een interessante tentoonstelling. In het verleden al een paar keer een quilttentoonstelling bezocht en ook een erg leuke tentoonstelling rond Crayola krijtjes. Deze keer de tentoonstelling “Art Couture: the intersection of art and fashion”. Kunst geïnspireerd op mode, maar ook kledingstukken van diverse lokale ontwerpers.

 

Amanda Perna

De jurken hieronder zijn ontworpen door Amanda Perna.

 

 

Sonya Sanches Arias

De kleding van Sonya Sanches Arias, gemaakt van gerecycelde materialen vond ik heel inspirerend.

 

Ook de polyester “aankleedjurken” sprongen er voor mij uit.

 

 

Natuurlijk ook langs de quiltshop!

Stitchcraft in Boca Raton is net verhuisd naar een mooie grote nieuwe winkel.
Mijn man draagt graag Bahama stijl katoenen overhemden dus stoffen gekocht voor overhemden voor mijn ega.

 

 

Key West

En inKey West bij SeamShoppe tropische stoffen voor een quilt challenge.

 

Cherrywood Challenge

Ik doe altijd graag mee met de Cherrywood Challenge. Bij de laatste Bob Ross heb ik zelfs een Judge’s Choice gewonnen. Het boek met alle quilts en de stofjes voor de nieuwe Cherrywood Challenge had ik per post besteld en laten afleveren. De nieuwe Challenge is Princess Di met veel roze, mmmm. Dat is zeker een Challenge! Klik hier voor de link.

 

 

Bookstore

En natuurlijk langs de bookstore voor romannetjes, detectives en tijdschriften. Natuurlijk ook mooie boeken over wearable art gevonden. Ik heb me beperkt tot 2, want die dingen wegen loodzwaar!

 

 

Naaipatronen Vogue

Dan nog een paar naaipatronen van Vogue, ik let altijd op of ze in de aanbieding zijn en bestel er dan een paar tegelijk. Zo kan ik wel weer vooruit de komende tijd.

 

Moonhe Baik

Via facebook ben ik in contact gekomen met heel veel textielkunstenaars. Heel toevallig was een van hen, Moonhe Baik ook in Florida en natuurlijk hebben we afgesproken elkaar te ontmoeten. Hoe leuk is dat!

 

Marijke van Welzen

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *