Happy Quilting

Terugkijken of Vooruitblikken, kijk gezellig met me mee


De béste wensen voor 2020.
Daar wil ik maar mee beginnen.
En ik hoop dat het een fantastisch quiltjaar gaat worden.
Happy Quilting
Wat is er veel voorbij gekomen het afgelopen jaar. En ook nog het eerste decennium van 2000 voorbij. Wat zal er in de komende tien jaar allemaal gebeuren!  Heb jij ook het gevoel dat de tijd vliegt!?
Bij veel mensen is het een traditie om aan het einde van het jaar terug te kijken, lijstjes te maken, nieuwe voornemens te schrijven of de oude voornemens even te verfrissen.

Eerst maar eens terugblikken

Die voornemens mislukken bij mij altijd, maar even terugblikken is toch wel leuk.
Kom ik misschien dingen tegen die ik een beetje was vergeten.
En het schijnt zo te zijn dat regelmatig terugblikken veel positieve effecten kan geven. Het geeft een scherper en completer beeld. Terugblikken is ook een vorm van opruimen. Dat zijn toch zaken die ons als quilters aanspreken!

Quiltkistje

Alles binnen handbereik en overal.

Mijn quiltkistje is vaak in actie geweest. Gewoon thuis, bij mooi weer op het balkon, maar ook tijdens vakanties. Het gaf me vaak fijne momenten van ontspanning.

IJblokjes verven

Met ijsblokjes kun je het gehele jaar door sneeuwverven.

Waar ik ook veel plezier aan beleefde was het stofverven met behulp van ijsblokjes. Dat was voor mij een nieuwe uitdaging. De stofjes liggen nog wel te wachten op een idee om verwerkt te worden.

Schering en Inslag

Quiltpatroon met een weef-effect

Werken met verschillende stofjes is een terugkerend iets bij mij. Begin 2019 ben ik begonnen met Schering en Inslag. Daar ga ik dit jaar gewoon mee door omdat het zo leuk is. Ik werkte ook graag met scraps, heerlijk om al die restjes te verwerken. En zodra de naaimachine in de buurt is ga ik ook daar mee door.


Tussen terugblikken en vooruitkijken

Een paar vragen die bij mij opkomen:
[  ] Wat heb ik in 2019 afgerond?
[  ] Wat heb ik het afgelopen jaar bereikt?
[  ] Kan en wil ik iets afsluiten?
[  ] Welke kast, la, bak of kist ga ik echt opruimen in het nieuwe jaar?
[  ] Welke nieuwe uitdaging ga ik aan?
[  ] Wat wil ik meer, of juist minder gaan doen in 2020?
[  ] Waar wil ik meer van?
[  ] Waar wil ik minder van?
En nu maar hopen dat er genoeg discipline, wilskracht en lef aanwezig is om geen teleurstellingen te krijgen!!??

Gelukkig is quilten en andere handwerkzaken een hobby. En kan ik er net zoveel tijd, liefde, energie en aandacht in stoppen die er op enig moment in voorraad is. Alhoewel die tijd wel vaak sneller voorbij gaat dan wenselijk is.
Hebben jullie ook van die vragen?

Vooruitkijken

Ik ben al sinds jaren niet meer iemand die zo in de laatste dagen van het jaar een lijstje gaat maken met goede voornemens. Wel ben ik van lijstjes,  maar dan meer voor todo, boodschappen en wensen.
Ook kijk ik graag vooruit!

In dit nieuwe jaar zet ik mij weer graag in voor het Quiltersgilde. Met het opbouwen van een stand op een beurs, de Quiltexpresse weer op stoom brengen voor de Algemene Tentoonstelling of een babbeltje schrijven voor dit blog!

Engelenvleugels

Een kleine bijdrage voor Leiden.

Of een bijdrage leveren voor een van de vele activiteiten van het Quiltersgilde. Ik hoop dat het een prachtig resultaat gaat worden daar in Leiden.

En nog even dit…..

Ik wil graag jou, lezer, Quilter, volger bedanken voor de aandacht, leuke reacties en belangstelling.
Quebbelen gaat me meestal (lees vaak) goed af. Maar het in woorden op papier cq. computer zetten is soms best lastig. En er dan ook nog een gezellig stukkie van maken! Ik doe mijn best en ga er zeker mee door. Door die vele leuke reacties blijf ik er plezier aan beleven.
Dus tot een volgende Quebbel. En ik zie jullie graag op een van de vele activiteiten in dit nieuwe Quiltjaar.

Groet van Quebbel, Maria Teeuwe-Holtslag

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *