Piece&Love in wording, slow sewing

Slow sewing

Wat een heerlijke periode – zo’n zomertijd waar dingen allemaal wat rustiger worden, of je nu vakantie hebt of niet. Waar het weer soms zo warm is dat je niet anders kunt dan heel rustig aan doen. Waar alles een beetje langer duurt omdat het ‘vakantie-tijd’ is. En waar, als je geluk hebt, je zelf wellicht ook lekker vrij hebt. Ik zit in de genoeglijke positie van zelf vakantie hebben en neem het er uitgebreid van. Lekker dagjes strand, dagje quilt bee, lezen, katten knuffelen, nog meer dagjes strand en uiteraard: lekker achter de naaimachine om te quilten.

Dagje strand, slow sewingBee in de zomer, slow sewing

Piece & Love

Ik heb de top inmiddels in elkaar zitten voor de Piece & Love quilt. Dit is de laatste van 3 quilts die ik cadeau wil doen aan mijn studievrienden. Het is een top die lekker opschiet. Wanneer je eenmaal de voorbereidingen hebt getroffen voor de driehoeken op kleur leggen zijn de blokjes zo in elkaar gezet. De stroken zijn wat onhandig lang in het snijden wanneer je gewend bent om met die kleine stukjes te werken. Maar wanneer ze eenmaal zijn gesneden, heb je aan een paar lange naden genoeg om je top af te maken.

Piece&Love in wording, slow sewing

Achtergrond beeld

Wat ik graag doe wanneer ik alleen achter de naaimachine zit is de laptop erbij zetten met Netflix. Ik kies dan een serie die ik al eerder gezien heb, want de aandacht zit natuurlijk op de lapjes en niet de hele tijd op het scherm. We weten allemaal dat je aardig wat uren in een quilttop stopt – en de series vormen voor mij dan een aanvullend onderdeel van het quiltproces. Zo heb ik een van de cadeau quilts genaaid met Friends op de achtergrond, de andere met Elementary en deze top naai ik met Star Trek op de achtergrond. Voor de kenners: de eerste serie, die van 1966-1969.

Met StarTrek, slow sewing

Het tempo van die oudere series is lekker traag – er gebeurt niet zo heel veel in een paar minuten en als er al iets echt gebeurt, wordt dat ondersteund met bijzonder dramatische muziek.

Slow sewing – slow viewing

Dat trage tempo past helemaal bij de mindset van deze zomerperiode. Alles iets trager, lekker de tijd voor dingen nemen. Rustig de blokjes op maat snijden, rustig de stroken uitmeten, en lekker verder naaien. Slow sewing kan natuurlijk nog slower met de hand, maar dan kan ik niet spelen met de nieuwe naaimachine. En zo heb ik alle ruimte om de laptop erbij te zetten.

StarTrek-special effects

Wel met de nodige humor uiteraard. De special effects van de jaren zestig zijn ronduit koddig te noemen en zorgen ervoor dat ik regelmatig keihard in de lach schiet. Ook de amoureuze aanpak van Captain James  T. Kirk om wereldproblemen op te lossen zorgt regelmatig voor een opgetrokken wenkbrauw of schatterlach.

Over het hoofd zien

En ach, dat het dan af en toe een keer klatert van de regen buiten en het geen lekker strandweer is. Of dat je tablet continue crasht en al 2 dagen tijd kost om een system reset te doen (grom!) (gelukkig nog genoeg andere devices tot beschikking). Of dat je voor de zoveelste keer wisselt van bril om te kunnen schakelen tussen ver weg, dichtbij, halverwege of gewoon zonder bril…

Dat kun je dan rustig over het hoofd zien. Want het is zomer, het is vakantie, de vogels fluiten buiten. Je hebt een heerlijk hobby waar je mooie dingen in elkaar zet en leuke mensen mee ontmoet. En de Enterprise bewaakt het heelal. Alles is goed! I go with the flow.

Ik wens jullie ook allemaal een heerlijke zomer met een hoop slow sewing, weinig achteruit naaien en een hoop AFFO’s.

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *