blouse van kleurrijke quiltstof

Quiltstoffen voor mijn garderobe

Blouse

In mijn vorige blog had ik al verteld dat ik reikhalzend uitkeek naar de nieuwe collectie Woodland walk van Nathalie Lété. Nou, die is inmiddels binnen en ik heb mezelf even goed verwend .

Bij deze collectie hoort ook een panel van circa 76 x 110 cm. Prachtig maar wat ga je daar nu mee doen. Ik ben zelf niet zo van de grote quilts en om die mooie tekeningen van Nathalie nu te verknippen, dat zou toch wel heel jammer zijn.

Ik kreeg een gekke ingeving, heb mijn quiltwinkel blij gemaakt door nog twee extra panels te bestellen en heb vervolgens een blouse voor mezelf gemaakt. Is weer eens wat anders dan een quilt.

Met wat stofjes uit de collectie voor de details, zoals kraag en manchetten voor wat kleurrijke accenten, heb ik er, al zeg ik het zelf, een unieke blouse van gemaakt.

blouse van kleurrijke quiltstof

 

Broek

Schijnbaar heb ik de smaak te pakken. Want zo kwam ik al scrollend ook de nieuwe collectie stoffen van Kaffe Fassett tegen met (o.a. ) deze bananenboomprint. Prachtig maar ook hiervan denk ik weer……hoe dan ga je die verwerken in een quilt.

Tal van mogelijkheden, hoor ik jullie denken en dat is zeker waar. Maar ik heb altijd wat moeite om in zulke mooie ontwerpen de schaar te zetten. Bovendien blijft het vaak een Kaffe Fassett quilt i.p.v. jouw quilt. Niks op tegen maar ik vind dat dan weer jammer. Ik dwaal af, het ging dus over de bananenboomstof.

Broek van Kaffe Fassett stof

Ik heb van deze bananenboom-stof een zomerse broek gemaakt. Zo blijft het prachtige motief in beeld bij deze lekkere wijde pijpen.

Nu heb ik dus een echte Natalie Lété-blouse en een echte Kaffe Fassett-broek. Niet in combi want dat is zelfs voor mij iets te bont. Het wachten is nu op lekker weer.

Heb je zelf toevallig onlangs ook een kledingstuk van quiltstof gemaakt? Stuur een foto naar monica.vanleent@quiltersgilde.nl  dan maak ik er een compilatie van voor onze Facebook- en/of Instagramaccount.

 

Heb een mooie lente.

Monica van Leent-Bergkamp

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.