Een scrappy moderne quilt

Onze moderne quiltgroep in het noorden van het land komt ieder kwartaal bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst bekijken we het gemaakte werk en geven we elkaar een opdracht voor het komende kwartaal.

Deze keer was de opdracht: maak een moderne quilt en maak gebruik van de negatieve ruimte.

Wat is nu precies, die negatieve ruimte? Het komt erop neer dat dit ruimte is die je niet opvult met patchwork, maar wel met quiltwerk.

Zo gezegd zo gedaan? Nou nee, het zorgde bij mij voor heel wat hoofdbrekens. Want die negatieve ruimte moet toch wel een functie hebben.

Omicron quilt

Uiteindelijk besloot ik een krans te maken die uitwaaiert. Ik begon met de lime groene achtergrondstof. Alle andere stoffen zijn restjes Grunge stoffen en improv blokken. Het is dus een echte scrapquilt geworden.

Omdat we midden in de Omicron lock down zaten heb ik deze quilt ook maar zo genoemd. Het virus als een krans en de virusdeeltjes waaieren naar buiten uit.

 

 

Ik ben begonnen mijn restjes van Improvblokjes en de achtergrondstof in vierkanten te snijden van 4 x 4 inch.

Aan deze blokjes zette ik een reepje van de groene achtergrondstof en sneed het daarna weer op maat, Om de negatieve ruimte te creëren werden de improvblokjes kleiner en verscheen er meer achtergrondstof. Zo ontstond een grillige krans.

Hier kan je een uitleg vinden van hoe ik dat gedaan heb.

Quiltwerk

Het quiltwerk is een spiraal met mijn walking foot. Dat viel niet mee, zeker het begin van de spiraal niet. Je blijft draaien. De lijnen zijn dan ook wat onregelmatig geworden, maar het is niet anders!

 

Eigenlijk hoeft er geen bies om een moderne quilt, maar deze keer vond ik het wel beter. Bovendien hadden we afgesproken dat het stofje van de bies in de quilt verwerkt zou worden. Maar… dat was ik vergeten, dus dan maar als bies verwerkt.

Dus zo is de Omicron quilt ontstaan!

 

Inge Schoonderwoerd

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *