Quilt inspiratie

Deze week zit ik op  het eiland Terschelling om  inspiratie op te doen voor een winter lang werken aan nieuw werk.

Afgerond project

Na alle rug en arm gedoe heb ik de laatste weken intensief gewerkt aan werk voor het project  “zo ziet Zoo-Tex Friesland”. Met mijn nog wat onwillige arm is het een aangepast project wat uiteindelijk hartstikke goed uitpakt.

Mijn lief heeft een royaal weefraam voor mij gemaakt en ik heb het bespannen met gerecycled katoenen draad en geweven met gebuikte waterfilters. De filters heb ik gesloopt,  het filtermateriaal geverfd, in banen geknipt en  met de heatgun bewerkt. Ik heb het geverfd  in de kleuren van Friesland; grijs voor de Friese zeeklei, blauw voor de meren en de Waddenzee, groen voor de veeteelt, geel voor de akkerbouw en purper voor de ondergaande zon in zee. Ook heb ik een aantal filters geroest om het klimaatprobleem weer te geven. Vanaf eind september is het werk samen met het werk van de textielgroep Zoo-Tex te bewonderen bij het textielcentrum Hawar. 

Meer werk verricht

Tijdens het weven het ik voor de duo expositie in het kerkje van  Aerdt ook nog het nodige voorbereidende werk verzet.  Wat mijn werk betreft de laatste puntjes op de i, maar ook nieuwe visitekaartjes ontwerpen en samen met mijn mede exposant haar schilderijen en mijn textielkunst op elkaar afstemmen, De prijslijsten maken is een helse klus en ook het expositieboek moet ik bijwerken en tenslotte het aller belangrijkste; de tentoonstelling inrichten.

De opening afgelopen zondag is met muzikale omlijsting en veel belangstelling een succes. Al op de eerste dag is er werk verkocht. Natuurlijk hartstikke fijn dat mijn werk wordt gewaardeerd, maar het blijft lastig omdat ik  zo vreselijk moeilijk afstand kan doen van mijn werk.

Tussentijds heb ik  ook het huis gepoetst en gezellig gemaakt  voor onze oppas. Mijn zus en zwager zijn zo lief om de verzorging van onze beesten op zich te nemen tijdens de Terschelling trip. Natuurlijk gaan ze ook genieten van het mooie Achterhoekse landschap.

Vakantie

En dan is het zomaar maandagochtend en moeten wij uiterlijk 9.00 uur vertrekken om de boot naar Terschelling te halen. Pas op de boot merk ik dat ik  dat ik toch wel een beetje moe ben. 

Inspiratie

Nu alle projecten afgerond zijn en ik geen onderhanden werk meer heb ben ik toe aan het maken van nieuw werk. De inspiratie is op Terschelling alom aanwezig. Tijdens de fietstochten  maak ik de meest mooie foto’s.

Langzaam maar zeker krijgt deze week mijn nieuwe project met jutezakken en zelf geverfde juttetouw vorm. Ik denk dat het  een combinatie wordt van weven, breien en borduren en een mix van 2D en 3D. Uiteraard zorg ik minimaal voor twee lagen zodat het voldoet aan een artquilt.

Tot zover mijn belevenissen en het wordt vervolgd met het werken aan nieuw werk.

Een hartelijke groet,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.