Blokken voor Limburg 2

Veel gestelde vragen

Sinds onze oproep aan de leden en niet-leden om blokken voor Limburg te maken, heeft de postbode het druk. Bijna dagelijks vallen er enveloppen op de mat met daarin een of meerdere blokken. Bedoeld om quilts van te maken voor Limburgers die een hart onder riem kunnen gebruiken. Toch is nog niet alles duidelijk daarom zetten we een paar veel gestelde vragen op een rijtje.

Welke maat?

De blokken mogen gemaakt zijn in een veelvoud van 5 centimeter met een minimummaat van 15 x 15 cm en een maximum van 30 x 30 cm. In stapjes van 5 cm betekent het dat je ook nog blokken kan maken van 20 x 20 en 25 x 25 cm. Bij dit formaat kunnen we spelen met de lay-out van de blokken om er een aantrekkelijk geheel van te maken.

Waar inleveren?

Je kan de blokken opsturen naar het secretariaat van Quiltnieuws, Rapsodie 41, 1507 TJ Zaandam. Vermeld daarbij in ieder geval je naam en lidnummer of naam plus telefoonnummer of e-mailadres.

Veel leuker is het nog om de blokken persoonlijk in te leveren bij de stand van het Quiltersgilde tijdens de Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk, 15 tot en met 17 oktober a.s. Dan kan je ook zien wat anderen hebben gemaakt en misschien schuif je nog aan om een paar steekjes te zetten. Wij stellen dit persoonlijke contact altijd zeer op prijs. Een toegangskaartje voor deze beurs kan je hier bestellen ticket P&Q beurs Rijswijk

Tot wanneer je blokken inleveren?

Tot 15 oktober ontvangen wij graag de blokken. Op dit moment staat de teller op meer dan 400 blokken dus er wordt druk gewerkt in heel het land. Zowel blokken met bloemen als met harten waarmee we naar hartenlust kunnen combineren. Ook de blokken die worden ingestuurd ter gelegenheid van het 150ste nummer van Quiltnieuws [december 2021] gaan we gebruiken voor Quilts voor Limburg.

Hoe kan je nog meer helpen?

We hebben al veel aanbod voor hulp bij het in elkaar zetten van tops en het doorquilten daarvan. Maar vele handen maken licht werk dus alle hulp is welkom. Vind je het leuk, al dan niet samen met je quiltgroep of quiltmaatje een top in elkaar te zetten of een top door te quilten? Laat dit dan weten via marlies.vanhuijgevoort@quiltersgilde.nl.  Na 15 oktober zullen we het werk verdelen en natuurlijk dragen de vrijwilligers van het Quiltersgilde zelf ook hun steentje bij.

Wat als ik iets anders wil doneren?

Quilts, quiltspullen, boeken, materialen en textiel, het is allemaal aangeboden. Alleen we weten nog niet of dit ook gewenst is. Omdat we beperkte opslagcapaciteit hebben willen we eenieder vragen voorlopig te wachten tot daarover meer duidelijkheid is. We hebben contact met de burgemeester van het getroffen gebied met de afspraak dat we uiterlijk eind van het jaar inzicht hebben in wat er nodig is en de eerste quilts overhandigd kunnen gaan worden.

Tot slot

De mensen die een blok sturen, voegen soms een mooie kaart en/of een lieve tekst toe. Ans Kouwe vertelde bij haar blok: “Als Limburgse van oorsprong hebben de overstromingen in het zuiden me extra hard geraakt. Kwam er nog bij dat we onbedoeld op onze fietsvakantie in het overstromingsgebied in Duitsland terecht kwamen waar ik met eigen ogen heb gezien wat een ravage het water kan aanrichten. En ook schrijnend waren de verhalen van de bewoners. Met tranen in de ogen heb ik ze aangehoord en het was vergelijkbaar met de ellende in ons Limburg. Daarom heb ik maar een fleurig blok gemaakt!”

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *