Een quilter heeft vakantie

Voor het juiste vakantiegevoel schrijf ik in  de schaduw van onze inmiddels uit de kluiten gewassen dakplataan dit  blog verhaaltje voor het Quiltersgilde.  De kan koffie en poes Okkie (ter ondersteuning) heb ik onder handbereik. Tijdens het eerste kopje koffie verwen ik mijzelf met het lezen van het blog van Marjolein van der Eijk. 

Verven

Het blog van Marjolein gaat over verven en hierdoor raak ik volledig geïnspireerd. Volgende week als het echt warm is ga ik onder de plataan  er weer mee aan de slag. Mijn eerste super kleurige draden zijn klaar en  inmiddels is hiervan de schering voor het weefgetouw in de maak. Het is superfijn om een handige lief te hebben waardoor de scheringplank  wordt gemaakt van restmateriaal. Het geld wat ik hierdoor uitspaar spendeer ik aan een etentje voor twee.

 

Het blijft spannend of ik  het weefgetouw aan de gang krijg, maar inmiddels staat het volledig klaar voor gebruik compleet met nieuwe hevels en twee nieuwe schachten. Hiep, hiep, hoera het is nu een vierschachtsweefgetouw.

Suppoost 

Deze zomer ben ik eenmaal  in de week suppoost in de door kunstkring Ruurlo georganiseerde pop-up galerie ‘de Smidse’ in Ruurlo.

Twee maanden lang is de expositie van  negen regionale kunstenaars te bezoeken van donderdag t/m zondag van 13.00 -17.00 uur. Voor wie van ver komst is het mooi te combineren met een bezoek aan museum More – kasteel Ruurlo, de dependance van museum More. 

Momenteel is daar naast de schilderijen van Carel Willink en de extravagante creaties van modeontwerpster Fong Leng de familieverhalen van Leonie Schneider te zien. Leonies schilderijen en wandtapijten vertellen wat haar fictieve familieleden beleven. Ik maak van het suppoosten een feestje door er op de fiets naar toe te gaan. Via een mooie route, deels door de bossen voelt het als een vakantie uitje. 

Activiteiten 

Juli is ook bij uitstek de maand van de voorstellingen in de openluchttheaters hier in de buurt en eindelijk kan het weer. Op de fiets er naar toe, een kop koffie met een gevulde koek en genieten van amateur toneel op niveau. Een groot spektakel is het steengroeve theater  in Winterswijk. De rockmusical freule van Dorth compleet met een steengroeve diner is een hoogtepunt.

Iets verder weg, maar zeker een vakantie aanrader is het vernieuwde paleis het Loo. Indrukwekkend zijn de wand- en vloertapijten. Kijk nou eens naar de tapijten op de houten vloer, ze lopen naadloos in elkaar over.

Het vakantie gevoel bevalt zo goed dat ik waarschijnlijk de maand augustus er aan vastplak. 

Ik wens iedereen mooie maanden,

Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *