Nog even flink ‘quilt’ aanpoten

Het is deze dagen nog even flink aanpoten met  mijn werk “Muren van Riet”. 19 mei is de dag dat het geplaatst wordt bij het Buitencentrum “de Weerribben” van Staatsbosbeheer.  Vanaf dan t/m september en natuurlijk tijdens het Textielfestival Weerribben is het werk te zien.  

muren van riet – zomer herfst winter

 Uitdaging en valkuil

Dit project is voor mij een flinke uitdaging. Textiel en buiten, dat is iets waar ik geen ervaring mee heb en natuurlijk ben ik weer met beide benen in mijn valkuil getrapt. Het idee is niet het probleem , het maken gaat ook nog wel, maar  de presentatie is van een heel andere orde en dan is er doordat ik te laat begin ook nog de tijdsdruk.

Uit de hand gelopen 

Reuze naïef, maar ik heb mij van te voren niet gerealiseerd dat de blokken zo zwaar zijn geworden. Na het bezoek aan de   Weerribben blijkt de grond ook nog eens reuze drassig. Dus het idee over de presentatie is niet haalbaar.

Maar hoe dan???????

Na allerlei ideeën, waarvan de meesten bij mijn lief technisch wonder sneuvelen als  onuitvoerbaar, ontstaat er uiteindelijk een werkbaar plan . Een voet van aluminium met hout en daarop het kunstwerk in een smal min of meer zwevend aluminium profiel. Wat een gedoe om het juiste materiaal te verzamelen en het maken.  Met het behulpzame bedrijf van mijn buurman wordt het aluminium gelast.

De les

 Ik denk dat ik in mijn ontwikkeling een behoorlijke stap heb gemaakt en als het volgende week staat dan ik blij ben.  Ook hoop ik van harte dat ik er nu  echt van doordrongen ben dat ik in het  het vervolg bij de opstart van een nieuw project van a tot z  nadenk voordat ik aan de uitvoering begin. 

Verf dagje

Tussen al dat hersen gekraak doe ik ook leuke dingen hoor,  zoals   een ontspannen dagje verven bij weefatelier de Rozengang. Een prachtige buitendag met een leuk resultaat. Wat ga ik ervan maken; Berkelland?,Fryslan, maar dan met wat meer blauw? of de Weerrbibben met meer groen? Ik kan er nog even over nadenken. In ieder geval wordt het voor de nieuwe uitdaging een quilt met zelf geweven stof. Ha, valt het kwartje al bij jullie, dit gaat in de uitvoering weer problemen opleveren.

Exposities

Het is de zomer van de  overlappingen wat betreft exposities waar ik aan mee ga doen en ik moet goed nadenken waar ik wat wil tentoonstellen. Maar eerst richt ik mij op de atelierroute Berkelland.

‘Waar kunst een verbinding aangaat met de natuur’

Aan de Visschemorsdijk nr. 6, aan de buitenrand van Neede, valt er tijdens de Berkellandse atelierroute op 5 en 6 juni  2022 veel te zien en te beleven. In en rondom de boerderij en het atelier van Jo en Henk Huijsman kun je niet alleen van de fraaie locatie en de natuur genieten, maar ook van de kunstwerken van gastvrouw en textielkunstenares Jo Huijsman, van het subtiele en uiterst verfijnde werk van schilderes Inge Zwolle en het robuuste, gelaagde abstracte werk van Heleen Posthumus. Laat je verder verrassen door de ingenieuze keramiek-werken van gastheer Henk Huijsman, die her en der zichtbaar zijn.  Al met al een bijzondere locatie, waar heel veel te zien zal zijn op 5 en 6 juni tussen 11 en 17 uur.

Wees welkom en een hartelijke groet,

Jo Huijsman

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *