Aanvullingen BOM’s

Reactie op onze nieuwsbrief modern quilten

De nieuwsbrief modern quilten die elke 10de van de maand uitgestuurd wordt leverde afgelopen maandag een record aantal reacties op! Wat is dat leuk om zo veel ‘post’ te krijgen. Er waren enkele reacties op het starten van moderne groepen uit het hele land. Daar gaan Edith Oostdijk en Marijke Nieuwenhuijsen mee aan de slag.
Er kwam een reactie van Paulien van Hulten, die wel een blogverhaal wil schrijven over een quilt die ze aan het maken is. En een uitgebreide mail van Hilda de Wit met een aanvulling op onze lijst met BOM’s.
Hartelijk dank allemaal voor jullie reacties en …. reageren kan nog altijd!

 

Nieuwsbrief

Lees de nieuwsbrief van 10 januari. Ook de nieuwsbrief ontvangen? Geef je op via deze link.

 

Drie aanvullingen van Hilda de Wit

Fijn om weer de nieuwsbrief voor moderne quilters te ontvangen. Het is altijd leuk om op dit gebied op de hoogte te blijven van wat er binnen het Nederlandse Quiltersgilde gebeurt.
Nu lees ik bij de quilt alongs een aantal mogelijkheden en daar wilde ik een paar aanvullingen op geven die misschien meer quilters aardig zullen vinden:

 

Sugaridoo

De eerste is de quilt along van Irene van Sugaridoo, genaamd One two tree Qal en te vinden bij het Bernina blog en bij de Sugaridoo website. Deze is afgelopen week begonnen en is vrij toegankelijk. Het aardige van deze Qal is dat het vooral gaat om het leren machinaal doorquilten van een moderne quilttop, die ook gemaakt gaat worden bij de Qal. Iets dat niet zo vaak aandacht en uitleg krijgt bij Quilt alongs. Het ziet er aantrekkelijk uit en de uitleg is goed en overzichtelijk. (Vorig jaar heeft Irene ook een Quilt along verzorgd voor het Berninablog waarbij de techniek en uitleg zeer goed te volgen waren).

 

Britse Gilde modern art

De tweede is een nieuwsbrief van een groep binnen the Quilters’ Guild of the British Isles, te vinden bij the Modern Art Quilters
Je denkt nu misschien “dat hoort bij de Artquiltersgroep”, maar er staan ook interessante dingen in voor moderne quilters over patronen, kleur enz. en vast tenminste een keer een kijkje waard. Helen Howes is een van de schrijfsters van de brief, zij ontwerpt patronen zoals de boomsilhouet, te zien bij de free patterns van Oakshott en op haar eigen website (met uitleg hoe deze te maken). En onlangs nog in eigen versie gemaakt en getoond door Inge Schoonderwoerd bij het blog van het Quiltersgilde.

 

Britse Gilde jonge quilters

De derde is een nieuwsbrief van een andere groep binnen het Britse gilde, namelijk de groep die zich richt op jonge quilters, http://youngishquilters.wordpress.com
Zij bieden tal van ideeën, geven duidelijke uitleg over bepaalde technieken. Ze starten soms een korte quilt along of werken een aantal maanden met thema’s.  Dan beschrijven ze op een interessante en associatieve manier hoe je ermee aan de gang kunt gaan. En ze wijzen je op welke verschillende mogelijkheden er zoal zijn. Heel inspirerend en m.i. ook wel een kijkje waard.
Mogelijk zijn jullie al lang van deze dingen op de hoogte en in dat geval kun je het mailtje uiteraard overslaan en heb ik het binnen ons gilde net zelf zitten missen.

Dank je wel Hilda voor jouw aanvullingen!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.