Over de zomer, quilts en puzzels!

Het is zomer

Een heerlijke fijne, lange, druilerige zomer, zoals ik mij van mijn jeugd herinner. Als het mooi weer was, 20 graden, gingen we, met boterhammen en een dubbeltje voor wat lekkers, naar het zwembad. En als het geen goed weer was, gingen we met een groot kleed en onze poppen naar het park om te picknikken met ranja en koekjes. Of toch maar naar het zwembad, want onder water voelde je niet dat de wind een beetje koud was! En als dat echt helemaal niet kon, waren we thuis en speelden we met onze barbies en maakten er de prachtigste nieuwe kleertjes voor. Ik vind druilerig weer niet echt erg. Dan is het in mijn naaikamer op zolder niet zo warm en kan ik hetzelfde doen, dat ik vroeger deed, lekker spelen met lapjes en, nu dan, mooie quilts maken! Heerlijk!

Nieuwsbrieven

Ik begin mijn dag meestal even op internet. Ik hou van nieuwsbrieven en ik ben op best wel veel nieuwsbrieven geabonneerd. Sommige mensen maken in hun nieuwsbrief voornamelijk reclame voor hun patronen om ze aan de man te brengen en dan ben ik ook wel weer snel weg. Maar sommige mensen maken er echt wat van en brengen leuke inhoud. Carolina Oneto heeft een interessante nieuwsbrief en ook Cassandra Beaver is zeer lezenswaardig. Zij vertelt daarin natuurlijk over quilt trends, inspiratie, tentoonstellingen ed. Maar ook wat zij voor lekkers heeft gegeten, welke boek ze aan het lezen is, welke films of series ze kijkt of naar welke podcast ze luistert. Het gaat niet allemaal over quilten, maar geeft een leuk inkijkje in haar leven en levert soms een leuke tip op.

Puzzels

Deze keer verblijdt zij haar lezers met puzzels! Ik weet niet hoe het met jullie is, maar een puzzel meenemen op vakantie is toch wel handig. Vooral als het niet lukt om je naaimachine als handbagage mee te smokkelen in het vliegtuig; of als je er niet aan denkt, dat in het buitenland de stekker van je naaimachine niet in het stopkontakt past; of als je je vingerhoed thuis bent vergeten en je echt niet zonder kunt en in het gehucht waar je je tent hebt opgezet, echt absoluut nergens een winkel te vinden is, waar je een vingerhoed zou kunnen kopen, zelfs niet een porseleinen souvenir exemplaar; of als, de hemel verhoede het, je meegenomen quiltwerkje saai, te lastig of af is! Dan is er nog altijd de quiltpuzzel om ons te redden!


Tien puzzels, in het Engels, dat wel, en de eerste is eigenlijk 5 letterwoord Lingo met quiltwoorden. Ik heb er 2 gedaan. Echt lastig, maar heel leuk! De 2e is een serie woorden in 4 categorien. Je moet de 4 woorden vinden, die bij elkaar horen. De laatste is een woordzoeker, die je uit kunt printen en op papier mee kunt nemen. Quiltwoorden natuurlijk.

Voor de puzzelliefhebber, die liever puzzels oplost zonder quiltwoorden, een mens wil toch ook wel eens iets anders, heeft NRC een soortgelijke soort puzzels. ‘Precies 4’ is erg leuk. Ook 16 woorden, die je 4 bij 4 bij elkaar moet zoeken. Er zitten echte instinkers bij, dus pas op. En ‘Vorto’, ook 5 letter woord Lingo, kan je even zoet houden aangezien je totaal geen idee hebt welk woord het uiteindelijk moet worden.

En ben je deze zomer op zoek naar inspiratie, dan is de tentoonstelling Kandinsky in H’ART museum in Amsterdam een aanrader. Prachtige kleurrijke schilderijen, zowel voor de moderne, de art en de traditionele quilter een bron van inspiratie.

Fijne zomer,

Marina Brito de Campos.

1 antwoord
  1. Saskia Gijselhart zegt:

    Ik ben dol op sudoku’s. De getallen 1 tot en met 9 zodanig in een raster van 9 bij 9 te zetten, dat er op een rij of in een kolom en ook in een 3 bij 3 gedeelte geen zelfde cijfer staat. In 2010 geleden zag ik op het Leids Textielfestival een sudoku-quilt van Ria van Os. Elk cijfer was vervangen door een lapje. Zelfde cijfer, zelfde lapje. Ik heb dat later vertaald naar een borduurwerkje, maar in het achterhoofd gehouden om ook eens zo’n quiltje te maken. Ook iets voor jou?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *