Online links 4…..

Iedere week geven  we een tip voor een link naar een webinar, iets om te bekijken of te beluisteren, iets waar we wijzer van kunnen worden. Het leuke is dat het ons verbindt met de rest van de wereld. Sommige van deze webinars zijn in het Engels.

Als er beelden te zien zijn, maken deze duidelijk wat de bedoeling is. Als er tekst te zien is, kun je deze laten vertalen in het Nederlands.

Klik steeds op de helblauwe tekst, daar is de link. Veel kijkplezier

Vandaag :Beyond The Festival of Quilts

Er is echt iets voor alle textielliefhebbers tijdens Beyond The Festival of Quilts dit jaar. Ongekend om vanuit je eigen plek te kunnen genieten van de tentoonstelling in Birmingham.

De bekendmaking en de openingsceremonie is te zien  op Facebook

Festival of Quilts -Birmingham http://email.thefestivalofquilts.co.uk/q/11mqF9Z2ytlWNiUsXXXvCO4/wv

Donderdag 30 juli  om 12:00 uur  was de start van  de Online Quilt Expositie vanuit het Festival of Quilts, Birmingham. Over deze virtuele competitie hebben we eerder een blogverhaal geschreven. Een oproep om mee te doen Nu zijn  de resultaten te zien.

Bekijk in ieder geval de virtuele expositie ; hoeveel Nederlandse quilters hebben meegedaan?

De show begint donderdag  30 juli om 12.00 uur  en is te zien via de Facebook-livepagina ‘s en de website met The Virtual Competition Awards Ceremony gehost door quiltontwerper en The Great British Sewing Bee-ster Stuart Hillard !

Staphorster doopkleding

Een  Echt Nederlands verhaal. Gevonden op de site van Textielplatform voor de komende week. 

Jacco Hooikammer zal op woensdagavond 5 augustus vanaf 20 uur tijdens een online presentatie iets vertellen over de traditionele Staphorster doopkleding. Jacob Hooikammer is  documentalist bij het Nederlands Openluchtmuseum en vrijwilliger bij Museum Staphorst.
Staphorster doopkleding

Meer informatie kun je lezen bij het Textielplatform https://www.textielplatform.nl/2020/07/online-presentatie-staphorster.html

Maandelijks nieuwsbrief van Modern Quilting

Modern Quilt Guide

Nummer 6 met Quilts van de maand. Leer en laat u inspireren door de nieuwste artikelen.

https://www.modernmonthly.com/?mc_cid=34e4a93d81&mc_eid=be2b0a5645

Ook het Quiltersgilde is lid van Modern Quilt Guild. Ben je lid van het Quiltersgilde? Dan kun je een gratis lidmaatschap krijgen op de Modern Quilt Guide. Het enige wat je moet doen is je even aanmelden


Voor de Liefhebbers van de ontwikkeling van handwerk, quilten en mode is er nog een Textile Talks.

Fashion and Anti Fashion door Melissa