Moderne zaken

Op zoek naar een onderwerp voor een blogbericht

Als je een oproep doet aan de ‘moderne dames’ en je krijgt van ieder van hen een suggestie. Daar wordt je toch blij van? De moderne dames zijn Edith Oostdijk, Marijke Nieuwenhuijsen, Marjolein den Oudsten en ik zei de gek. We komen af en toe samen in ons stamcafé en bespreken dan ‘moderne zaken’ en hebben veel plezier met elkaar. Onderwerpen voor de nieuwsbrief en de blogberichten verzinnen we samen.

U vraagt en wij draaien

Wat een leuke suggesties! En Marijke bedoelt natuurlijk ‘fillers’ en geen ‘gillers’ 😂 En ik ga natuurlijk niet kiezen, ik heb ze allemaal op een rijtje gezet voor jullie.

Moderne blok van Rebecca Bryan

Edith kwam met de suggestie om eens te kijken naar de driehoeken van Rebecca Bryan. Rebecca is bij onze eerste Meet&Greet modern geweest en is bekend door haar variatie aan driehoeken die ze ontwerpt. Hier is een filmpje van Rebecca waarin ze uitlegt hoe ze de driehoeken maakt. Wie weet wordt je geïnspireerd om eens een paar moderne driehoeken te maken.

Reclame maken voor de activiteiten van het MQG

De suggestie van Marjolein was om eens te kijken naar de online activiteiten die door het Amerikaanse Modern Quilt Guild georganiseerd worden. Er hangt wel een prijskaartje aan, maar spaart een vliegticket uit. De website van het MQG is trouwens recent helemaal vernieuwd. Kijken jullie er wel eens naar? Als lid van het QuiltersgildeMQG heb je toegang ook tot het besloten gedeelte met allerlei interessante informatie.

Van 13 tot 16 oktober is er een virtueel (online) event. Neem eens een kijkje

De ‘gillers’ van Angela Walters

Marijke wijst ons een korte gratis cursus over free-motion fillers (en natuurlijk geen gillers) gegeven door de enthousiaste Angela. Ze praat even snel als ze met haar machine free-motion quilt. Kijk maar eens en probeer haar bij te houden!

 

 

Moderne Round Robin gestart op de Meet&Greet modern

Afgelopen mei was er eindelijk weer de gelegenheid om elkaar te ontmoeten op de Meet&Greet modern in Nijkerk. We hadden een mooi programma en hebben veel geleerd van Esther Frenzel over free-motion quilten. Weer een heel andere aanpak dan Angela Walters hierboven. Zo heeft iedereen z’n eigen manier om de ruimtes in de quiltblokken in te vullen.

Mijn deelname aan de Moderne Round Robin was onverwachts, omdat er iemand was uitgevallen. Dus thuisgekomen snel een middenblok gemaakt en dat opgestuurd. Ben heel benieuwd hoe ik mijn blok met 4 randen eromheen weer terugkrijg. Ik beleef veel plezier aan het ontwerpen van randen om de blokken van de andere quilters in mijn groepje. Maar foto’s kan ik daar niet van laten zien natuurlijk. Het moet een verrassing blijven voor de deelnemers. Wel kan ik mijn middenblok aan jullie tonen: een uit elkaar getrokken Churn Dash.

 

Wat hebben jullie onderhanden in de zomermaanden? Stuur eens een foto met een verhaaltje om met ons te delen. Mail naar roseanne.dehaan@quiltersgilde.nl 

 

Fijne zomer allemaal,

Rose-Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *