Baltimore quilt

Mijn eerste blog

Dit is mijn allereerste blog voor het quiltersgilde en ook mijn allereerste blog ooit, trouwens. Ik zal me eerst eens voorstellen. Mijn naam is Sylvia Jansen en ik ben als vrijwilliger werkzaam als tweede webmaster bij het Quiltersgilde. Deze website dus! En eigenlijk ben ik nog niet zo lang een quilter. Ik ben al wel sinds mijn jeugd bezig met lapjes. Eerst poppenkleertjes op de hand genaaid en daarna heb ik mezelf leren naaien op de naaimachine. Ik maakte vooral kleding maar een aantal jaar geleden ben ik daarmee gestopt, omdat ik inmiddels wel genoeg kleding had. En veel restjes…

Restjes

Daarom ben ik van die restjes wat “quilts” gaan maken. Ik zet het “quilt” maar tussen haakjes want doorquilten was niet echt mijn ding. Het ging mij om de top en het verwerken van de lapjes. Hier is een foto van mijn eerste werkje (links). Het is geëindigd als dekentje voor de kat om op te liggen en dat werkt heel goed want de kat is er dol op. Ik heb ook grotere spreien gemaakt, allemaal van restlapjes. Een groot succes was trouwens een sprei die ik voor mijn zoon heb gemaakt toen hij nog klein was (geen foto). Gemaakt van een aantal restjes en een paar lapjes die ik op de markt gekocht had. Mijn zoon (inmiddels 16!) is er helemaal aan verknocht, hij wil onder niets anders slapen. Maar nog steeds is dit eigenlijk geen echte quilt. De lagen zijn op elkaar gezet, maar niet echt gequilt. De sprei heeft ook geen tussenvulling trouwens, die is van zichzelf al dik genoeg.

.

Hernia

Na maandenlang tobben met rugpijnklachten kreeg ik in mei 2017 een acute hernia waardoor ik wekenlang niets anders kon dan in bed liggen. Ik had veel tijd om na te denken en om te bedenken wat ik nu eigenlijk wilde. Toen ik een advertentie zag voor een quiltcursus bij de Volksuniversiteit heb ik me direct opgegeven. De cursus begon maanden later dus toen kon ik wel weer lopen en zitten. Ik herinner me nog goed dat ik heel verbaasd was dat we op de hand moesten naaien. Op de hand….  :-(
Sinds ik een kind was, had ik niet meer op de hand genaaid. De docente vertelde me dat ik zou gaan ontdekken hoe fijn het is om met een werkje op de bank te zitten in plaats van alleen in mijn kamertje achter de luid ronkende naaimachine. En ik moet zeggen, daar heeft ze gelijk in gekregen! Mijn eerste echte quilt was natuurlijk een sampler, helemaal op de hand genaaid en gequilt.
.

.

Quilten

Dat quilten was ook nog wel een dingetje trouwens. Ik vond het in het begin echt niet leuk. Ik kon die steekjes maar niet even groot krijgen. Als perfectionist in de dop zat me dat dwars, dus elke keer maar weer een steekje uithalen, of 2 ..…. Twee steken erbij, 1 steek eraf…. Toch ben ik het wel leuk gaan vinden, maar dan pas toen ik aan een Baltimore quilt bezig was. Wat ontzettend veel quilt steekjes gaan daar in….
.

.

Voor mijn allereerste blog laat ik het hierbij. Misschien ging het teveel over mij. Dat maak ik dan een eventuele volgende keer weer goed    :-)

Sylvia

1 antwoord
  1. Liesbeth Wessels zegt:

    Mooi eerste verhaal Sylvia. Knap om al zo’n mooie Baltimore te maken. Knap om een eerste verhaal te schrijven. Tot nu toe kende je alleen de achterkant van de website. Dat er nog maar meer berichten mogen volgen.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *