Bloemenparade

Lente met een streepje kerst

De paaseitjes zijn al ruim voorradig in de supermarkt en de leukste lente en paas-projectjes komen weer op internet voorbij. Zelf zit ik echter nog in een soort kerstbui. Het gaat misschien te ver om hier een foto te plaatsen van wat ik bedoel. Het doet het niet goed op de homepage van het Quiltersgilde om eind maart een foto van een kerstquilt te plaatsen. Maar dat is er dus aan de hand. Vorig jaar heb ik van die handige schilderij rails opgehangen om mijn quilts aan de muur op te showen. In december heb ik in mijn slaapkamer een kerstquilt opgehangen en die hangt er dus nog steeds. Kerst – in de lente…

Nou, een klein streepje dan, voor het idee.

Streepje Kerst ipv Lente

Een strookje van de ‘Merry Christmas’ in lente licht

Allereerst omdat ik ‘m zo ontzettend mooi vindt. En omdat ik dit jaar met kerst voor het eerst een goed ophangsysteem had kon ik ‘m nu pas uitgebreid bekijken.  Maar 3,5 maand is misschien wel heel uitgebreid voor een kerstquilt?

In de tweede plaatst omdat zo’n quilt in je eentje ophangen op 3m hoogte nog best een dingetje is.

En in de derde plaats omdat ik geen alternatieve quilt heb liggen die bij de lente past.

Die derde is een beetje een smoesje, want deze quilt hieronder (m’n Bloemenparade) zou best kunnen. Maar wat doe ik dan in de zomer?

Bloemenparade als lente quilt

Bloemenparade opgevouwen ipv aan de muur…

Er is een quilt in de maak natuurlijk. Eentje die al in mijn vorige blogje (linkje hier, foto onderaan het bericht) een AFFO-TOP was geworden: m’n Little Sparrow. Een perfecte lentequilt eigenlijk. Er ligt een To Do lijstje voor die quilt. Als ik in de juiste versnelling spring zou ik ‘m in 2-3 weken af kunnen hebben.

  • Iets met 2 WOF (Width Of Fabric) lappen aan elkaar naaien voor de achterkant.
  • En dan even sandwichen. O ja, m’n microstitch nietjes zijn op. Misschien deze dan maar rijgen? Of met veiligheidsspelden?
  • En vervolgens ‘even’ machinaal quilten op m’n trouwe Bernina. Ach, een patroon is vast ook snel bepaald…

Ondertussen…

Terwijl dat To Do lijstje geduldig wacht, liggen mijn handen natuurlijk niet stil. Ik ben ondertussen lekker bezig met de Foep quilt van Supergoof. Ook ben ik lekker in de weer met de BOM van Sarah Fielke: Down the Rabbit Hole. Bij die projecten komen allerlei kleurige lente stofjes door m’n handen.

Foep in de Lente

Foep – past uitstekend bij de lente!

Sarah Fielke's BOM met lente kleuren

Sarah Fielke’s BOM – de stofjes kies ik steeds uit m’n stash

Maar dat levert de komende tijd geen quilt op die ik in de slaapkamer kan ophangen op de plek van de kerstquilt. En een lege muur? Ja, dat is helemaal geen gezicht natuurlijk.
Hmm, laat ik dan maar beginnen met het bestellen van nieuwe nietjes voor m’n microstitch. En tussendoor alvast maar die 2 lappen aan elkaar zetten. Tussenvulling kan ik ook alvast uithangen om de vouwen er uit te laten zakken.

De rand verschijnselen bij m’n To Do lijstje

Het moet toch lukken om die lentequilt voor de zomer af te krijgen? Duwen we dat productiviteitsdipje bij de kerstversieringen in de doos weer weg.

Supergoof’s Koijnenfamilie – nog net zo ver als vorig jaar…

Hoe is het met jullie (wel/niet actieve) handen? Nog leuke paasprojectjes uitgezocht? Ik had een jaar geleden ook bedacht om de Konijnenfamilie van Goof af te maken. Uhm, misschien dat ik dat ook nog mooi mee kan nemen voor de nieuwe nietjes binnen zijn.

 

Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *