Quiltvirus

Terwijl de wereld volledig in de ban is van het coronavirus heb ik gelukkig alleen maar ‘last’ van het onschuldige quiltvirus.

Gekluisterd aan huis

Nu al mijn textiel uitjes, bezoeken aan musea, familie en vrienden zijn gecanceld heb ik tijd in overvloed. Met eenmaal per week een bezoek aan de supermarkt verdeel ik de overige tijd tussen het werken aan mijn textiele projecten, het klussen in de tuin en af en toe doe ik iets huishoudelijks.

Jo Huijsman

Eigenlijk een relaxed leventje, helaas maken alle berichten in de krant, tv en radio mij  onrustig en is het allemaal heel onwerkelijk en zorgelijk.

Ondanks alles is  het werken aan mijn textiele projecten voor de aanstaande festivals een fantastische afleiding. Gisteren heb ik voor het Quiltfestival in Noord Groningen de laatste jute zak geverfd in vooral goud tinten. Het is altijd even afwachten of dat wat ik in gedachten heb ook daadwerkelijk lukt, maar ik ben heel tevreden met het resultaat. Nu ga ik verder met het bewerken van de zak in zwart tinten en glitter borduursteken. De inspiratie is de lichtvervuiling. Nergens zijn de nachten nog echt donker. Wij zien nog wat sterren, maar de duisternis wordt overstemd door al het kunstmatige licht. In het project Verhalend Landschap vind ik dit een mooie toepasselijke invulling voor het vertolken van de maand december.

 

 

Het zal toch niet zo zijn

En al wil ik er niet aan denken, ik voel het onheil dichterbij komen. Nu ook het songfestival is afgelast maak ik mij ernstig zorgen  over het doorgaan van het Textielfestival in Leiden  en het Quiltfestival Noord Groningen . Het zijn twee evenementen waar ik al zeker anderhalf jaar naar toewerk en waar ik mij enorm op verheug.  Tegelijkertijd besef ik dat mijn zorg verbleekt bij de zorgen om het coronavirus, de uitdagingen waar wij voor staan om het virus te bedwingen en het leed wat het met zich meebrengt.

Hoe dan ook, ik blijf lekker doorgaan met mijn projecten. Is het niet voor nu dan komt er vast en zeker een ander moment om al het gemaakte aan jullie te laten zien. Ik wens iedereen veel sterkte en de overheid en de organisatie van onze mooie textiel evenementen vooral veel wijsheid.

Hartelijke groet, Jo Huijsman

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.