Quiltwinkels in quarantaine: Maaike Bakker

Even geleden stuurde we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

Quilten in tijden van Corona, het verhaal van Atelier Maaike Bakker

Opeens is, ook voor quilters, het leven drastisch veranderd. Quiltbee’s, workshops en andere leuke afspraken worden afgezegd. Beurzen en tentoonstellingen worden verzet of gecanceld. Gelukkig vervelen quilters zich nooit! We maken van de nood een deugd en pakken een aantal UFO’s aan of beginnen nu eindelijk met dat leuke bewerkelijke project dat al een tijdje op ons ligt te wachten.

Ik heb natuurlijk ook zo’n project dat al een tijdje op mij ligt te wachten. Ik wil een heleboel paper piecing patronen van dieren maken. Dieren zijn bijzondere, grappige, aaibare, schitterende, vaak exotische wezens. Ze verbazen ons, we kijken graag naar ze, we houden van ze. Dat maakt ze tot geweldige onderwerpen voor quilts.

Ik heb al een behoorlijk aantal dieren getekend; die ga ik binnenkort online zetten.

Afgelopen weekend heb ik besloten om, zolang ons leven zo anders is, iedere week een dierenpatroon te tekenen. Toevallig kreeg ik zaterdag een mail van een Duitse quiltster die vroeg of ik een patroon van een haan heb. Dat had ik nog niet, maar dat heb ik gisteren gemaakt. Voor haar en voor alle quiltsters die (de) Haan heten, of voor de quiltsters die (van) kippen houden.

Willen jullie meedenken? Welke patronen zal ik maken? Wat is jouw lievelingsdier of het lievelingsdier van één van jouw dierbaren? Laat mij weten van welk dier ik een paper piecing patroon zou moeten ontwerpen en waarom. Stuur een mail naar maaikebakker@planet.nl. Wie weet, misschien kan jij dan binnenkort beginnen aan een nieuwe quilt, een quilt met dat dier dat voor jou zo speciaal is.

 

Hartelijke groet en blijf gezond,

Maaike

Atelier Maaike Bakker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.