Geluk zit in een klein tasje

Wat is dat toch met quilters en de behoefte aan allerlei verschillende bakjes, doosjes, tasjes, mapjes en meer van zulks? Mijn persoonlijk voorliefde voor ritstasjes en opslag parafernalia gaat al zover terug als ik mij kan herinneren. In ieder geval had ik er al last van voordat ik begon te quilten. Laten we zeggen dat het quilten die andere passie leuk ondersteunt. Zo heb ik bijvoorbeeld nog een doosje waar mijn Oma al spulletjes in bewaarde (ja, ruikt nog steeds heel klein beetje naar haar wanneer ik het open doe). En nog het doosje waar mijn eerste dagboek in zat.

Sew together bag

Mijn blijdschap was dan ook enorm toen ik de eerste keer een foto tegenkwam van een Sew-together bag. Een tasje met verschillende ritsvakken en evt. met een speldenkussentje erin naar een patroon van SewDemented. De eerste keer dat ik het tasje zag was al ergens in 2014. Een paar jaar geleden heb ik ook het patroon daadwerkelijk aangeschaft met het idee: leuk projectje voor een keer tussendoor.Sew-Together Bag

Eindelijk eigen sew-together tasje

Deze zomer is het er dan eindelijk van gekomen op de laatste dag van mijn vakantie om het tasje in elkaar te zetten. Op zaterdagavond heb ik alle stofjes bij elkaar gezocht. Iets dat alleen maar lukte omdat ik mij bleef voorhouden dat het niet het enige tasje is dat ik ooit zal maken. Als ik een stofje nu niet zou kiezen, zou het altijd nog in een volgend exemplaar kunnen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat zo’n volgend exemplaar ook weleens een paar jaar zou kunnen duren. Ahem.

Beetje van Youtube en beetje van mezelf

Als quilter ben ik gewend om voornamelijk met platliggende objecten te werken. Bij tasjes of knuffels of kleding ben ik altijd weer wat extra tijd kwijt om mij te oriënteren en uit te vogelen hoe ik het beste eea aan elkaar vast kan krijgen of onder de naaimachine kan manoeuvreren. Bij het tasje bestaan gelukkig ontzettend veel filmpjes op Youtube met handige tips of aanvullende onderdelen. Zo heb ik deze serie filmpjes uitleg gezien hoe je een handig vestzakje kunt toevoegen waar bijv. je vingerhoed goed inpast of een mapje naalden. Zoek maar eens op “sew together bag” – dan zie je het vanzelf.

Blij met tasje

Het zat eigenlijk zo in elkaar. Lastigste was om de zijpanelen vast te zetten aan de bodem en met de binding omdat er daar op wat punten bobbels zitten. Maar met rustig naaien en veel beleid is dat prima te doen.
 
Het tasje is al vol trots geshowed op kantoor, aan buren en op de quiltbee. Ik ben er super blij mee en laat het langzaam volgroeien al naar gelang de projecten waar ik mee bezig ben. Eens kijken of het net zo lang bij me blijft als het doosje van Oma.
Lieve quiltgroeten,
Marjolein den Boer
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *