Algemene Tentoonstelling

25 januari 2020

De Algemene Tentoonstelling

Eens in de 2 jaar organiseren we een grote algemene tentoonstelling waar onze leden hun quilts kunnen laten zien. De tentoonstelling is op wisselende locaties, die goed bereikbaar zijn. Naast de quiltexpositie van ongeveer 200 quilts, is er ook een aanbod van verschillende quiltwinkels.  In samenwerking met de winkels wordt er een route georganiseerd, waarbij mooie quilts in de winkels zijn te bewonderen.

De Commissie Algemene Tentoonstelling (Jannie de Breuk en Carla Zijlstra) organiseert samen met een groep vrijwilligers uit de regio dit evenement. Door het hele land zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Wanneer ?
De tentoonstelling is aan het begin van het quiltseizoen, meestal in september. De voorbereidingen beginnen al een jaar daarvoor met het zoeken naar een geschikte locatie. Het thema proberen we een jaar van te voren bekend te maken, zodat iedereen de tijd heeft om een quilt te maken.
Tot begin februari  is het mogelijk  een themaquilt aan te melden, voor de poster en de boekenleggers. Een hele eer als jouw quilt daarvoor wordt uitgekozen. De aanmelding van de quilts kan tot begin mei.

Quiltexpresse haalt en brengt de quilts

Quiltexpresse haalt en brengt de quilts

Afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kerk, worden rond de 200 quilts geselecteerd die kunnen hangen. Er kunnen soms 2 , soms 3 grote kruizen komen voor de hele grote quilts.
Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit drie personen  beslist welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen.
Deze selectie gebeurt op basis van de foto’s, en is anoniem.

Op verschillende plaatsen in het land worden de quilts ingezameld, en vervolgens naar ons kantoor in Nijkerk gebracht. Op de maandag voor de tentoonstelling worden de quilts naar de kerk gebracht, waar de tentoonstelling is.
Dit gebeurt door de Quiltexpresse.
Tijdens een tentoonstelling van het Quiltersgilde worden geen honden toegelaten.

 

 

Het laatste nieuws is dat de Algemene Tentoonstelling in 2020 gehouden wordt in Nijkerk. Het thema is dan ‘Ontmoeting’.  Lees hier meer.

 


Quilts gehangen in Deventer 1

De eerste foto’s zijn te bekijken. Het zijn de posterquilt, de quilts van de selectiecommissie, en de themaquilts. De volgorde van de quilts is gelijk aan de volgorde in de catalogus.
Als je op de quilt klikt, zie je de hele quilt met de bij behorende naam van de maker en de titel van de quilt.

Het laden kost even tijd, Het gaat om ongeveer 58 foto’s gemaakt door Leny de Jong


Quilts gehangen in Deventer 2

De tweede serie foto’s.  Het gaat hierbij om de helft van de Algemene quilts. Het gaat om 78 foto’s gemaakt door Leny de Jong.


Quilts gehangen in Deventer 3

De derde serie foto’s.  Het gaat hierbij om de  tweede helft van de Algemene quilts. Het gaat om  foto’s gemaakt door Leny de Jong.


Quilts gehangen in Deventer 4

De vierde serie foto’s. Het gaat hierbij om  de quilts van Quilten Speciaal 14. Het zijn 24 foto’s gemaakt door Harry Roelands.

X