Algemene Tentoonstelling

De algemene tentoonstelling.
Ieder jaar organiseren we een grote algemene tentoonstelling waar onze leden hun quilts kunnen laten zien. De tentoonstelling is op wisselende locaties, die goed bereikbaar zijn. Naast de quiltexpositie van ongeveer 200 quilts, zijn er ook  workshops, lezingen en gastcollecties en een aanbod van verschillende quiltwinkels.  In de stad wordt een route georganiseerd waarbij in verschillende winkels mooie quilts zijn te bewonderen.

De Commissie Algemene Tentoonstelling (Gerrie Schoonebeek en Gerty van Oene)  organiseert samen met een groep vrijwilligers uit de regio dit evenement. Door het hele land zijn veel vrijwilligers betrokken bij de organisatie.

Wanneer ?
De tentoonstelling is aan het begin van het quiltseizoen, meestal in september. De voorbereidingen beginnen in oktober met het zoeken naar een geschikte locatie en het vaststellen van het thema. Tot begin februari  is het mogelijk  een themaquilt aan te melden, voor de poster en de boekenleggers. Een hele eer als jouw quilt daarvoor wordt uitgekozen. De aanmelding van de quilts kan tot begin mei.
Afhankelijk van de beschikbare ruimte in de kerk, worden rond de 200 quilts geselecteerd die kunnen hangen. Er kunnen soms 2 , soms 3 grote kruizen komen voor de hele grote quilts.
Een onafhankelijke selectiecommissie bestaande uit drie personen  beslist welke quilts op de tentoonstelling komen te hangen.

Quiltexpresse haalt en brengt de quilts

Quiltexpresse haalt en brengt de quilts

 

Op verschillende plaatsen in het land worden de quilts ingezameld, en vervolgens naar ons kantoor in Nijkerk gebracht. Op de maandag voor de tentoonstelling worden de quilts naar de kerk gebracht, waar de tentoonstelling is.
Dit gebeurt door de Quiltexpresse.

 

 De quilts van 2016 zijn hier  te bekijken


 

In 2017 exposeren we in Alkmaar

Het thema is  REFLECTIE

Een thema dat op veel verschillende manieren kan worden uitgelegd. Het zal een uitdaging zijn voor de traditionele, de art- en de eigentijdse quilter . Wij zien uit naar de inzendingen en naar het verhaal achter de ingezonden quilts. Niet altijd makkelijk om dat in twintig woorden uit te leggen, maar wel verhelderend bij de selectie en voor de catalogus.
De minimale omtrek voor een quilt is 300 cm en de maximale maat per quilt is 250 x 250 cm.

Jouw quilt op de tentoonstelling ?

Ieder lid kan maximaal 2 quilts aanmelden voor de Algemene tentoonstelling, een in de categorie Algemeen en een voor het thema Reflectie. Per lid wordt  maximaal 1 quilt geselecteerd.

De uiterste inzenddatum voor de aanmeldingsformulieren is 1 mei 2017. Per post opsturen

  • een volledig ingevuld aanmeldingsformulier Je kunt dit formulier hier downloaden, invullen en opsturen met de foto’s.
  • 2 scherpe foto’s bij voorkeur 13 x 18 ( A5 formaat). Deze foto wordt ook gebruikt voor de catalogus. een foto van een detail en een foto van de hele quilt.  Schrijf op de achterzijde uw naam en lidmaatschapsnummer en geef aan wat de bovenkant van de quilt is.
    De korte beschrijving (zie aanmeldingsformulier) wordt gebruikt voor de catalogus.

Je quilt hoeft dan nog niet helemaal af te zijn, als op de foto’s maar een goed beeld van de quilt wordt weergegeven.

Je kunt de aanmelding sturen naar:

Commissie Algemene Tentoonstelling
Gerrie Schoonebeek, A.v.d. Horstlaan 156, 3752 VR Bunschoten, tel. 06-28640622
Gerty van Oene, Voornestraat 16, 1825 PN Alkmaar

 

Het maken van een hoes

Om de quilt goed te versturen is het erg belangrijk dat de quilt goed wordt verpakt. We hebben daar een beschrijving voor gemaakt.
Deze beschrijving kun je hier lezen  of hier downloaden :

  • voor het maken van een tunnel, etiket en hoes voor quilts tot 2 meter. Deze beschrijving kun je hier downloaden.
  • de beschrijving voor een tunnel, etiket en hoes voor quilts groter dan 2 meter, die beschrijving kun je hier vinden

Meehelpen aan het succes van de tentoonstelling ?

Voor de organisatie van de tentoonstelling zijn veel handen nodig. Welke leden in en rond Alkmaar willen de tentoonstellingscommissie helpen. Dat kan als werkgroeplid of als medewerker tijdens de openingsdagen. Zin om dit te ervaren? Meld je dan aan bij att@quiltersgilde.nl.  Wij geven graag aanvullende informatie.

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest

Shares
X