Een paasgroet

Pasen, normaal een feest van samen zijn, knutselen, eieren versieren, eieren verstoppen en een plekje zoeken voor de tekeningen en plakwerkjes van kinderen, kleinkinderen of andere lieverds.

In het eerste nummer van Quiltnieuws 2019 stond een patroon van een mugrug. Dat bracht Birgit Fortgens op een idee om toch het paasgevoel te krijgen ook al kunnen ze nu niet aan de familietradities voldoen vanwege de coronamaatregelen die ons allen in de greep houden.

Birgit stuurde een e-mail naar de redactie met de volgende tekst:

Normaal verstoppen wij met Pasen eieren voor onze 7 kleinkinderen en brunchen dan aansluitend met de hele familie. Omdat wij dat dit jaar vanwege het covid-19 virus niet kunnen doen, besloot ik voor elk van de kleinkinderen een mugrug te maken”. Ze paste het patroon enigszins aan. In plaats van een tulp brengt het haasje nu mooie versierde paaseieren.
“Misschien helpt dat om toch het Paasgevoel te krijgen” zo schreef Birgit. Het is een heel leuke en creatieve manier om te zorgen dat de kleinkinderen toch eieren krijgen. Al worden die nu niet bezorgd door de paashaas maar door de postbode.

 Fijne paasdagen allemaal en sterkte voor hen die dat nodig hebben.

Inge van Koningsveld.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *