Quiltwinkels in quarantaine: Quiltshop Vlijtig Liesje

Even geleden stuurde we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

Quiltshop Vlijtig Liesje

Ja, wij doen zeker iets speciaals! Vandaag zijn we de actie Quilters Maken Mondkapjes gestart om zoveel mogelijk quilters te mobiliseren in Nederland om extra mondkapjes te maken voor hulpverleners (huisarts, tandarts, verpleegkundigen, etc, of voor jezelf of familie) . Wij hebben uitgebreide info daarover op een speciale facebookgroep ‘Quilters Maken Mondkapjes’, en ook op onze eigen website www.quiltshopvlijtigliesje.nl vindt je alles over deze actie.

 

Het kan gewoon lekker thuis in je veilige omgeving en via internet houden we contact met elkaar. Het maken van zo’n kapje is simpel te doen met onze beschrijving en zelfs een filmpje.

Voor het patroon van de mondkapjes neem contact op met Hanneke Kwakkenbos via de mail info@quiltshopvlijtigliesje.nl

De dagelijkse gang van zaken

Onze winkel is nu helemaal voor de veiligheid van iedereen gesloten en de webshop is gelukkig wel open, daar ben ik zelf ’s ochtends druk mee want het personeel zit thuis en meer mensen bestellen nu online. Fijn dat we die mogelijkheid hebben want dan kunnen quilters lekker thuis verder met hun projecten. Ik maak zelf ook mondkapjes en ben ook bezig aan de Home Sweet Home quilt… wat een toepasselijke naam he.

Ik heb hele lieve reacties gekregen van de quilters die elke week bij mij op de lesgroepen komen. Zij willen bijvoorbeeld niet het lesgeld van de maand maart retour, om mij te steunen als winkelier. Dat kan mij echt wel ontroeren.

Wij krijgen van onze leveranciers eigenlijk gewoon alles nog aangeleverd. Dus de winkel vult zich met nieuwe stoffen en leuke andere dingen.

Wat heel jammer is, is dat de beurs in Rijswijk en onze evenementen niet doorgaan. Ze worden voorlopig opgeschoven. Daardoor is het opeens toch veel rustiger en kan ik extra patronen maken en ook eens heerlijk achter de naaimachine.

Vriendelijke groet,

Hanneke Kwakkenbos

www.quiltshopvlijtigliesje.nl

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.