Vernieuwing

Ontwikkeling van het Modern Quilten

Een paar blogs terug heeft Marjolein den Oudsten geschreven over de ontwikkeling van het Modern Quilten. Hier kun je het blogbericht lezen.
Zoals altijd met vernieuwingen ontstaan er regeltjes en opgeheven vingertjes waar de nieuwigheid aan moet voldoen. Natuurlijk moeten er richtlijnen en wegwijzers komen, maar beperkingen zijn dodelijk voor de uiteindelijke vernieuwing. Het blogbericht van Marjolein maakte mij bewuster van de gemaakte stappen in de ontwikkeling van Modern Quilten.

 

Uitproberen

Dus het dansen, het proberen. Mislukkingen accepteren en opnieuw beginnen.
Ik ben eerst ook begonnen met een herhaald patroon in moderne soms effen stoffen te maken. Bestaande blokken te gaan vergroten of vervormen. De restruimte (negative space) te gaan gebruiken als designelement en er stiksels aan toe te voegen.

 

Kleiner

Ik merkte dat ik de neiging had steeds te groot te werken. En dan duurde de quilt al heel lang terwijl als ik kleiner werkte, ik meer tijd had voor veel meer uitprobeersels en leermomenten.
 

 

Inspiratie is overal te vinden

Eigenlijk begint alles daarna bij inspiratie, bij iets wat je raakt, een stof, een blok, een kleur, een plaatje of een thema.
Hierboven staan plaatjes gewoon uit de krant, die kunnen als inspiratiebron dienen. In de golf zie ik allerlei stiksels ontstaan. En de IPhones als vorm zijn spannend om te gebruiken. Maar ook de reclame voor Max is om te zetten in textiel.
Wat je ermee gaat doen is de creativiteit, de keuze uit alle mogelijkheden.
Maar je persoonlijke grenzen opzoeken en een beetje verleggen kan tot een mooi nieuw dansje leiden.
Groeten Edith

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *