Update van Mia de Vos

Art-Almere is weer van start gegaan. Bij de 1e keer waren er 4 van de 6 aanwezig en nu 3 die er de vorige keer niet bij konden zijn. Dankzij Whatsapp beide dagen gecombineerd zodat we redelijk op de hoogte zijn van het wel en wee.

De vorige keer is er gesproken over wat de toekomst zal brengen op crea gebied en had ik een mini workshop bedacht. Ooit had ik een workshop gedaan met ‘lamineren’ en ik bedacht dat het wel leuk zou zijn om dat te doen. Enthousiast zijn we aan de slag, nou ja aan het lijmen, gegaan en de resultaten waren dan ook tot volle tevredenheid.

 

Herinrichten

Ondertussen heb ik mijn DIP in de kliko gegooid en ben mijn huis gaan  herinrichten; van groot naar klein. Dat had ik veel eerder moeten doen. Ik heb nu een Hok gevuld met van alles en nog wat op het gebied van quilten, naaien en tekenen.

Door zo’n interne verhuizing kom je dingen tegen waarvan je het bestaan niet meer wist. Heel veel geverfde stoffen, heel veel commerciële stoffen en heel veel op kleur. Zoals zwarte basis met een patroon of blauw of Japanse stoffen en altijd meer dan ik dacht. Toen mijn Arters mijn Hok zagen, zeiden ze dat ze nu wel weten waar er een lapje kon worden geshopt. Ik geneerde me wel een beetje, doch niet lang!

 

Onderzetter

Terwijl ik heen en weer liep te sjouwen viel mijn oog op een onderzetter. Een oud ding dat lag te verstoffen op een plank en ooit bij I.K.En.Anderen gekocht. Ik heb het overgetekend op een lapje en daarna met verschillende garens opgevuld. Grappig dat ik daar nu wat mee deed.

Gordijn

Ook ben ik druk geweest (tussen het sjouwen door) met de repen stof die ik bewaar, want weggooien dat doen wij gepassioneerde quilters immers niet. Dus alle repen op kartonnen rollen gewikkeld en het werd een soort gordijntje. Handig, heb ik altijd wat bij de hand. De rollen functioneren nu als gordijn zodat ik toch uitzicht op straat heb en nieuwsgierig als ik ben wil ik graag weten wat er voor de deur gebeurd.

Kerstkaarten

Net als veel andere quilters maak ik kaarten. Vorig jaar kreeg ik van Cristel Sins-Camp een recycle kaart. Wat een leuk idee dacht ik toen en besloot dat ik dat dit jaar ook ga doen. Niet alleen voor de Quiltvrienden maar ook voor familie en alle buren. Klein maar fijn heb ik bedacht en gebruik oudere quilts. Gooi de kaart niet weg maar haal de naamsticker eraf en plak er een nieuwe met jouw naam erop. Stuur het volgend jaar door.

 

Het Gilde in de Broodfabriek

Echt een leuk weerzien met  standhouders, leuke mensen ontmoet en gegroet. Fijne gesprekken met bekende en onbekende mensen. Bij de stand van het Gilde was er veel belangstelling en ook nieuwe leden kunnen verwelkomen. De harten blokken voor Limburg, wat doen we toch veel! Heel wat blokken natuurlijk; ook ik had in mijn tas vol harten blokken. De dames waren druk bezig met het verzamelen en voor de bedenkster van dit plan complimenten, leuk dat zij er bij was.

De Uitdaging

Een bijzondere expositie van de combinaties die wij samen met internationale onbekenden hebben gemaakt. Prachtige combinaties waar bij de blinde samenwerking vaak mooi op elkaar aansloten zowel in techniek als in de kleuren. Zelf had ik bedacht dat ik de beide quiltjes aan elkaar wilde maken als dat mogelijk was en dat lukte. Ik ga Nicole in Frankrijk een foto’s sturen van deze TT.

 

Overige tentoonstellingen

Ook de andere tentoonstellingen waren bijzonder. Zowel traditionele quilts als de moderne en art quilts, voor iedereen was er wel een techniek te zien.

Een leuk gesprek had ik met Cees de Rooi. Hij quilt pas vier jaar en als je ziet wat een enorme hoeveelheid hij gemaakt heeft. Prachtige log cabins en een aantal quilts met variaties op dit blok. Vaak met recycle bare stoffen.

Met veel plezier weer naar huis, genoeg indrukken opgedaan en vooral inspiratie.

Groeten Mia

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *