Quiltnieuws 145 aanvullingen

Bij veel leden is hij al op de mat gevallen. Hoewel dit mooie nummer heel veel positieve reacties en complimenten kreeg, willen we toch nog wat aanvullen op het artikel ‘De quilt is klaar en dan’.

De oproep

Margriet Molenaar schreef ons naar aanleiding van de oproep in Quiltnieuws: “Jullie oproep vind ik geweldig. Sinds een paar weken hangt mijn ‘il mistero di Firenze’ in mijn huiskamer. Samen met mijn vriendin Thera zijn we in het project gestapt wat Maaike Bakker heeft ontworpen. Wij hebben er ieder 1 gemaakt. Elkaar gesteund tijdens het project en vooral beiden erg genoten van de opdrachten. En tot het eind bleef het ook een ‘mistero’ en hadden we geen idee wat Maaike in haar hoofd had.
Florence heeft voor mij een speciale betekenis. Toen ik na 36 jaar alleen kwam, is dit de eerste stad die ik in mijn eentje bezocht heb. En ook echt zoveel mogelijk gezien want in je eentje op een terras een kopje koffie drinken was een veel grotere opgaaf.
Zelfs in het torentje, boven op De Duomo, heb ik gestaan. Foutje, ik vond de rij bij deze ingang korter en had mij dus aangesloten bij een klim naar de toren.
Toen ik de kleurencombinatie mogelijkheden zag, die Maaike in pakketten had samen gesteld, was ik direct verkocht. Dit werk zou sowieso in mijn huiskamer passen. In mijn hoofd werd het dus een wandkleed. Dat is de reden ook dat ik ook kralen en pailletten heb gebruikt. De muur waar mijn kleed hangt is wat donker, zo tussen de grote raam partijen in.
Maar als ik ‘s avonds de lamp aan zet dan schijnt de avondzon uit Italië bij mij in de huiskamer“.

Het artikel

De tekst over de quilt van Margriet vertaalde de auteur als volgt: ‘Ik was samen met een vriendin begonnen aan een mysterie. Tot het eind toe bleef het ook een ‘Mistero’ op z’n Italiaans gezegd. Want de Italiaanse stad Florence kreeg voor mij een speciale betekenis. De mogelijkheden en kleurcombinaties van Florence zag ik terug in het stoffenpakket van de mysterie. De quilt hangt nu tussen twee raampartijen aan de wand en wanneer ik ’s avonds de schemerlamp aan doe, schijnt de Italiaanse avondzon in mijn huiskamer. Ik heb hem ‘il Mistero di Firenze’ genoemd’ [foto 1]’.

Dat we niet de hele originele tekst over kunnen nemen moge duidelijk zijn. Er is beperkt ruimte in het blad en de een schrijft twee regels, de ander twee pagina’s. Maar in dit geval zou de naam van de ontwerper zeker genoemd moeten zijn: Maaike Bakker uit Diever https://www.ateliermaaikebakker.nl/maaike/

Protocol voor Quiltnieuws

Naar aanleiding van bovenstaande en eerdere ervaringen uit het verleden hebben wij binnen de redactie een protocol opgesteld waarbij standaard bij alles de bron(nen) van het ontwerp worden genoteerd. Voor zover mogelijk willen we bij iedere foto in Quiltnieuws kunnen vermelden wie het ontwerp (of een deel van het ontwerp) heeft gemaakt. Het klinkt niet leuk maar het is nodig. We zijn allemaal enthousiaste vrijwilligers, die dit werk naast een baan, mantelzorg of anderszins druk bestaan doen. En dan wil er nog weleens onbedoeld iets tussendoor glippen zoals in onderhavig artikel.

Wat nog meer in Quiltnieuws 145

Voor het artikel ‘Tussen de lagen’ willen we graag Elly Prins nog bedanken voor haar bijdrage https://www.machinequilting.nl/nl/ Mede op basis van haar informatie kon dit artikel geschreven worden. En heb je (weer) een top af maar geen gelegenheid om deze zelf te quilten? In Quiltnieuws vind je meerdere advertenties van professionele long-armquilters die dit voor je kunnen doen. En als het af is plaatsen wij natuurlijk graag een foto op het Prikbord mét de bijbehorende namen.

Inge van Koningsveld

Hoofdredacteur Quiltnieuws

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.