Een zitzakje voor de E-reader

Wat te kiezen?

Hoi, hier ben ik weer Gerie. De afgelopen tijd ben ik natuurlijk met diverse projecten bezig geweest, maar ik moet dan wel weer een projectje kiezen om uit te lichten. Uiteindelijk had ik nog te kiezen uit monoprints maken met tijdschriften en de gelliplate, of een zitzakje maken voor de E-reader. Die is het uiteindelijk geworden, omdat dat resultaat dichter bij mijn van tevoren bedachte resultaat lag. De monoprints met de gelliplate zijn nog niet gelukt met het effect dat ik wil hebben.

Komt misschien nog wel. Maar goed, het zitzakje dus. Ik heb in december een E-reader gekregen maar dat dingetje is nogal klein om vast te houden. Ik krijg er kramp van in mijn vingers. Ik had op internet al wel ooit een soort zitzakje voor de E-reader gezien, maar het leek mij op dat moment een leuk maar tamelijk nutteloos ding. Nu begrijp ik het wel. Ik neem jullie mee in mijn denk- en werkproces. Het allereerste begin. Het stuk met de fouten en de afwijkingen die je normaal niet ziet. Dat je het even weet. Het is dus geen kant-en-klare workshop, de maten kloppen ook niet, maar aan het eind heb ik wel een zitzakje. Dus hop, aan de slag.

 

 

Aan de slag

Eerst een schets. Hoe ziet zo’n ding er ongeveer uit? Ik denk een vierkant als bodem, [foto links] met een gelijkbenige driehoek aan de achterkant [foto rechts].

 

Dan een rechthoekige driehoek aan beide zijden [foto links]. En weer een gelijkbenige driehoek aan de voorkant [foto rechts], die langer is dan die aan de achterkant.


Ik naai de achterdriehoek en de twee zijdriehoeken aan het bodemvierkant. Uiteraard met de goede kanten op elkaar, ik ga straks keren.

 

 

Ik kan al duidelijk zien dat mijn onderdelen niet passen. De zijkant driehoeken sluiten in de top niet aan op de top van de achterdriehoek.

 

Dat is voor nu helemaal niet erg, dat naai ik wel dicht. Het is een prototype, gewoon voor mezelf. Maar voor een volgend model, ik heb al wat ideeën, moet ik mijn zoon weer even vragen waar ik de berekeningsfouten heb gemaakt. Waarschijnlijk toch iets met de hoeken van de driehoeken. Gaat goed komen. En dóór. De voorkant driehoek er aan.

 

Nog steeds de goede kanten op elkaar, dus ik moet vooral de keer-(en vul-) opening niet vergeten. De top ook dichtgenaaid.

 

Het resultaat

Vullen die handel. Ik heb het gevuld met rijst en lavendel, dan ruikt het ook nog lekker. Voilà, de zitzak.

 

 

Vooraanzicht [foto links] en zijaanzicht [foto rechts].

 

 

Werkt het ook?

Even kijken of het ook goed werkt. Ja, op zich wel. Geen kramp in mijn vingers. Verbeterpunten: De onderdelen moeten natuurlijk netjes op elkaar passen. Het zitzakje mag iets hoger worden. En puur voor het gemak, de officiële versies hebben vaak een richel aan de onderkant. Ik begreep wel dat die voor de steun van de E-reader was, maar het leek me toch een wat overbodige luxe. Dat nuanceer ik een beetje. Het is een luxe, ja, maar niet echt overbodig. Het is toch wel handig. Dus bij een volgend, officiëler model maak ik er ook een richel in. Ik kan weer aan de slag. Tot de volgende keer.

Groetjes, Gerie Lammers-Vriens

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *