Met ieder steekje steeds meer kerst

Het is weer zover: alle kerst projectjes mogen uit de kast en dozen tevoorschijn komen. Dit is die week na Sinterklaas waar je met een sneltreinvaart alle kerstversieringen en lichtjes bij iedereen achter de ramen ziet verschijnen. Ik vind het een heerlijke tijd van het jaar en trek ook behoorlijk van alles uit de kast. Eén van de kerstquilts mag dit jaar als achtergrondje voor mijn video calls. De boekenkast leent zich prima om deze op te hangen. Het is niet ideaal, want erg donker. Maar daar komt nog wel een lampje bij binnenkort om het wat beter uit te lichten.

kerst quilt - Merry Christmas Heart in Hand

Merry Christmas, patroon: Heart in Hand

Mini dienblad quiltje

Deze periode heb ik ook wat kleine projecten afgerond. Zoals het kleine quiltje waar ik in mijn vorige blogje (lees meer hier) over vertelde. Even iets kleins om uit te proberen of ik weer prettig met fel licht achter de snorrende naaimachine kon zitten. Ging goed en quiltje is inmiddels ook een affo. Past precies in het dienblad waar ik het voor in gedachten had.

dienblad met quiltje op maat

snug as a bug in a rug

Feestje!

In mijn vorige blogje had ik het ook over wat kadootjes waar ik aan had gewerkt maar nog niet kon laten zien. Inmiddels kan ik er eentje wel showen. Ik heb een slinger met vlaggetjes gemaakt in de bedrijfskleuren van één van mijn werkgevers. Het bedrijf bestaat 10 jaar – een mooi excuus om lekker met m’n borduursoftware te spelen om het logo te maken en een slinger in elkaar te zetten. Alleen is nu natuurlijk niemand op kantoor en ligt hij dus nog even hier. Eerst volgende feestje gaat ‘ie mee.
vlaggetjesslinger

Affo, of toch niet

Nog een bijna affo: uit het Simple Whatnots boek van Kim Diehl, de Bountiful (19×19”). In de zomer had ik de top al afgemaakt en gedubbeld, voor het doorquilten heb ik gewacht tot ik een idee had. Het is een oefening geworden in in-the-ditch quilten met een subtiel detail in de mandjes en een accentje in de randen. Klaar, dacht ik. Hup, bies eromheen en niets meer aan doen. (klik op de foto’s voor een grotere weergave)

Bountiful, patroon: Kim Diehl

Toch bleef er iets knagen: toch leuker als die andere binnenrand dan ook de schuine lijnen door laat lopen om van de flying geese vierkanten te maken. Past wel bij het quiltje en dan heeft het net een beetje meer umpf.

De Bountiful met een extra quilt-zigzag-randje – Affo!

Dus de lijntjes getrokken en opnieuw achter de naaimachine. Zoef, zoef langs de lijntjes, draadjes afwerken en tada! Nu een echte Affo.

Met ieder steekje steeds meer kerst

Och, en verder heb ik ook pakketje gepakt voor een stitchery knutseltje die ik nog had liggen van vorig jaar. Klusje van niks, maar hartstikke leuk effect. Dit is het begin van de X-Mas Hearts van Bobbin, uit de Simply Vintage van vorig jaar.
kerst harten in de maak naar patroon van Bobbin

Moet ik nog wel even wat steekjes zetten om de cirkels af te maken. Ik laat het lekker onder m’n handen groeien en met elk steekje wordt het zo een beetje meer kerst.

Ik wens jullie allemaal mooie en gezonde feestdagen.

Lieve quiltgroeten
Marjolein den Boer

2 antwoorden
    • Marjolein den Boer zegt:

      Dag Janny, ik heb er wel wat versteviging achter gestreken, een cirkel van de afmeting die het uiteindelijk moet worden. Maar is een persoonlijke keuze :-). Ik vind het fijn omdat je dan evt. draadjes tussen de steken niet aan de voorkant ziet.

      Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.