Meet&Greet dag ‘traditioneel’ quilten

Afgelopen zaterdag, 29 oktober, vond de herhaalde bijeenkomst van de Meet&Greet dag voor traditioneel quilten plaats. Op het programma stonden twee topquilters: Elly Prins en Heleen Pinkster. Ik werd niet getriggerd door het woord traditioneel maar wel door de technische kwaliteiten van beide dames, de een in het magnifieke machineel quiltwerk, de ander in hoogwaardige foundationpiecing ontwerpen. Op naar Nijkerk!

Bijna 70 quilters waren uit alle windrichtingen naar de Schakel in Nijkerk gekomen voor een miniworkshop en een trunkshow.

Mini-workshop door Heleen Pinkster

In de ochtend begon (na de koffie met gebak) de ene helft met de workshop ‘Optische illusie in hexagons op traditionele wijze gemaakt’. Heel intrigerend, het lijkt super ingewikkeld maar Heleen wist het terug te brengen tot een rondje schuiven met een paar licht/donkerblokjes. Die stofjes mochten we bij binnenkomst al uitzoeken, dat alleen al was mooie voorpret voor de meeste deelnemers.

Het was even puzzelen maar aan het eind van de ochtend hadden we allemaal de illusie in het hoofd en konden we thuis verder. Heleen gaat van deze optische illusie blokken nog een dagcursus maken, hou daarvoor haar website in de gaten als je dat interessant vind!

Trunkshow door Elly Prins

Na de bekende heerlijke Schakel-lunch met kroket kregen we in de middag een trunkshow van Elly Prins. Elly vertelde honderduit over hoe het allemaal zo gekomen was en waar ze tegen aan gelopen was bij alle keuzes die ze gemaakt had.

Superleuk, wist je dat ze de eerste longarmquilter in Nederland was (en de tweede in Europa) en dan hebben we het over 1 januari 2000. Niks geautomatiseerde patronen quilten, alles ging op een houtjetouwtje manier. Maar ze durfde het aan en kijk waar ze nu staat. Ze bracht een berg quilts mee, werk gemaakt aan de hand van thema’s, familie herinneringsquilts, wedstrijdquilts, en allemaal even fraai gequilt natuurlijk…

Tussen de bedrijven door deelde Elly ook nog handige informatie met ons, over garens, garendikte, sterkte, tussenvulling etc.

Uit de tas van 1 van de deelnemers (Zwanie Meijer) kwam nog een mooie quilt die door Zwanie was gepatched en door Elly was gequilt op de longarm:

Met een hoofd vol nieuwe kennis en inspiratie sloten we de dag af, wat zijn die Meet&Greet Dagen toch een prachtig initiatief van het Quiltersgilde. Of je nou art, modern of traditioneel quilt, er is voor iedereen iets te delen en te beleven. Dank aan de vrijwilligers die ook deze dag weer hebben mogelijk gemaakt: Rose-Anne de Haan en Yvonne van der Sluijs!

Lees hier het verslag van de vorige Meet&Greet traditioneel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *