Wat maakt een ontwerp een goed ontwerp

Digitale bijeenkomst

In aanloop naar de Meet en Greet op 5 februari 2022, waar we elkaar hopelijk weer in levende lijve kunnen ontmoeten, en de art quilt wedstrijd organiseren we in september een digitale bijeenkomst.

Vorige week is de nieuwsbrief Art Quilten verstuurd naar degenen die zich daarvoor hebben aangemeld. Wil je deze in het vervolg ook ontvangen? Schrijf je dan hier in.

Het belangrijkste nieuws in deze laatste nieuwsbrief voor art quilten is de aankondiging van een inleiding over het gebruik van contrast in je quilts.

Als je iets nieuws wilt gaan maken begin je met het denkwerk, het ontwerpproces. Sommigen beginnen met een tekening of verzamelen eerst zoveel mogelijk afbeeldingen en informatie, anderen voelen zich zeker genoeg om direct met stof aan de slag te gaan. Bij iedereen zal het proces anders zijn, maar we willen allemaal iets maken waar we zelf tevreden over zijn en de toeschouwer graag naar kijkt. Dit geldt niet alleen voor art quilts. Alle quilts, ook traditioneel en modern, zijn het resultaat van een ontwerp. Dus ook als je geen art quilter bent of niet meedoet aan de art quilt wedstrijd is dit een hele leerzame lezing over het ontwerpproces.

Maar wat maakt een ontwerp een goed ontwerp?

Daar is veel over te zeggen en te leren, maar één van de belangrijkste elementen in een ontwerp is

contrast

 

Er zijn veel soorten contrast, bijvoorbeeld licht-donker, groot-klein, kleur tegen kleur enz.

Om hier wat meer over te leren is er op 25 september a.s. een digitale inleiding met als titel:

 

Deze inleiding, vergezeld van beeldmateriaal wordt verzorgd door Marjolein van der Stoep, bekend van www.Kunstacademieonline.nl  en schrijfster van twee boeken.

 

 

Alle quilters zijn welkom om hieraan mee te doen, je hoeft geen art quilter te zijn! De inleiding is te volgen via Zoom, begint om 10.00 uur en duurt ongeveer een uur. Na afloop is er ruim gelegenheid tot het stellen van vragen en wie het leuk vindt kan thuis aan de slag met een kleine opdracht van Marjolein om het geleerde in praktijk te brengen. De resultaten hiervan kunnen we elkaar laten zien op de Meet and Greet dag op 5 februari 2022 in Nijkerk.

De kosten voor de inleiding bedragen € 5,00 voor leden en niet-leden betalen € 7,50.

Meld je aan want vol =vol

Doe je mee? Je kunt je hier aanmelden. Er is plaats voor 90 deelnemers, maar de aanmeldingen komen al binnen, dus zorg dat je niet te laat bent!

Ben je (nog) niet zo vertrouwd met Zoom?

Er is gelegenheid om op 23 september om 19.30 uur een keer te oefenen. Dan hoef je tijdens de inleiding niets te missen.

Op het aanmeldingsformulier kun je aangeven of je hier belangstelling voor hebt.

De link voor de inleiding én de oefensessie wordt kort van te voren naar je toegestuurd.

Voor vragen: marjolein.vandereijk@quiltersgilde.nl

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *