Gered door een quilt

Het Panguitch quilt walk park

Vorig jaar waren wij op vakantie in Amerika. We maakten daar met een gehuurde auto een prachtige tocht door het Noordwesten van het land, van Salt Lake City naar Yellowstone, van Yellowstone naar de Grand Canyon en vandaar weer terug naar Salt Lake City. Op de terugweg naar Salt Lake City overnachtten we in een dorpje genaamd Panguitch, gelegen in Utah. We keken een beetje rond wat er in het dorpje te doen was. Er was een quiltwinkel, maar die was gesloten op zaterdagavond en de volgende dag – zondag – ook. Terwijl we een beetje rondliepen, ontdekten we ineens het Quilt walk park.

 

 

Het verhaal

Het quilt walk park vertelt over een gebeurtenis in de geschiedenis van het dorpje Panguitch. Hieronder hun verhaal in het kort, gebaseerd op deze website. 

In 1863 kwam de eerste groep pioniers vanuit Parowan naar Panguitch. Er werden gewassen geplant, maar het seizoen was kort en de oogst mislukte. De winter van 1864-1865 was heel koud en er lag veel sneeuw. Zeven mannelijke pioniers wilden nieuwe voedsel voorraden halen, maar de dichtstbijzijnde plek was was ofwel honderdvijftig mijl (ongeveer 240 kilometer) naar het noorden in Gunnison, ofwel veertig mijl (ongeveer 64 kilometer) naar het westen over de moeilijke Bear Valley Road in Parowan. De pioniers gingen op weg naar Parowan.  Ze moesten echter al snel hun ossenwagens achter laten en ze gingen te voet verder. Ze kwamen echter ook te voet vast te zitten in de diepe sneeuw. Toen besloten ze om om hulp te bidden. Ze knielden op een quilt om te bidden en bemerkten toen dat ze op die manier niet in de sneeuw wegzakten. Een oplossing was gevonden! De mannen voltooiden hun reis door een quilt over de sneeuw te leggen, er overheen te lopen, de quilt weer op te pakken en verderop weer neer te leggen. Zo bereikten ze Parowan en konden ze voedsel inslaan. De terugweg deden ze op dezelfde manier. Zo werden ze de “Panguitch quilt walkers” en konden ze de nederzetting redden van de honger.

Het quilt walk park

Het quilt walk park herdenkt deze gebeurtenis. Er staat een beeld van een pionier met een quilt en er hangt een plakkaat met het verhaal van de gebeurtenis.


De quilt die het beeld in de handen heeft, is prachtig gemaakt, je kunt er de ninepatch en de log cabin goed in herkennen. HIER is een link naar een website waar je de quilt beter kunt bewonderen (even naar beneden scrollen op de site).

 

 

 

 

 

 

 


In het prachtige park staan bankjes. Elk bankje gedenkt één van de zeven pioniers.

 

 

Elk jaar wordt deze Panguitch quilt walk herdacht met een Panguitch quilt walk festival en een quilt walk (wandeling). Of je dan ook een quilt moet meenemen om overheen te lopen, dat weet ik niet…

Het enige minpuntje van het verhaal vind ik eigenlijk dat er geen woord wordt besteed aan de prachtige quilts en de – ongetwijfeld – vrouwen die deze quilts hebben gemaakt. Zonder de zeven pioniers zouden de voorraden de nederzetting niet hebben bereikt, maar zonder de quilts (en de vrouwen die ze maakten) ook niet…

Sylvia Jansen

 

1 antwoord
  1. Mieke Schabbing zegt:

    Wat een mooi verhaal. En een mooi park. De quilt is goed gemaakt, dat is echt door iemand met kennis van zaken gedaan. En je hebt gelijk wat betreft de maaksters. Die verdienen zeker ook aandacht. Vreemd dat dat nog niet is gebeurd.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *