Wie ben jij?

Sinds haar oprichting in 1983 heeft het Quiltersgilde een steeds prominentere rol op zich genomen om ‘quilters aller landen’ en dan vooral in Nederland met elkaar te verbinden. Onder andere door middel van het verenigingsblad Quiltnieuws, dat inmiddels 84 pagina’s telt en een oplage heeft van 10.000.  In ons blad worden informatie, patronen, ideeën, werk van leden, nieuwe boeken en nog veel meer gedeeld.

Veranderend quilters landschap

Was je vroeger ‘gewoon’ een quilter, tegenwoordig onderscheiden we traditioneel, modern, art, eigentijds en alles daar tussenin. En er zijn uiteraard ook quilters die hun eigen weg kiezen en nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal te beleven valt. Door deze groei in diversiteit binnen de vereniging wordt het steeds lastiger om in contact te blijven met de verschillende leden. Het Quiltersgilde wil graag meer inzicht krijgen wie de bezoekers zijn van de website, de Facebookgroepen, de overige sociale media, de Meet&Greet dagen en de regionale ledendagen. Wie neemt deel aan uitdagingen, mysteriequilts, wie laat zich inspireren door alles wat wij bieden? En dan bedoelen we niet dat we je naam, leeftijd en pincode willen weten, maar wel waar jij je toe aangetrokken voelt als het komt op patchwork en quilten.

Wat wil je?

Om erachter te komen of we als Quiltersgilde bieden waar behoefte aan is hebben we een vragenlijst samengesteld. Door deze in te vullen krijgen wij antwoord op onze vragen en kunnen we ons aanbod beter afstemmen op wat quilters willen en waar ze behoefte aan hebben. Het afgelopen ‘Corona jaar’ heeft ons onder andere geleerd dat er nog heel veel andere manieren mogelijk zijn om als vereniging van waarde te zijn. Om dat ook te blijven, vragen we jullie om ons te laten weten wat je wensen zijn. Meer digitaal of juist niet, digitale Bees organiseren of vaker een Meet&Greet dag? Wij zijn benieuwd naar de reacties.

Wat levert het op?

Voor ons als vereniging

Inzicht zodat de activiteiten die we ontwikkelen beter aansluiten bij de wensen en behoeften van quilters in Nederland en daarbuiten. We hebben immers ook een aantal leden in het buitenland en via de EQA (European Quilt Association) zijn we verbonden met Europese quilters. Het QuiltersgildeMQG (Quiltersgilde Modern Quilt Guild) verbindt onze leden wereldwijd met quilters die net als zij van modern quilten houden. En SAQA (Studio Art Quilt Associates) is een bekende organisatie voor art quilters, allemaal verbonden via het Quiltersgilde.

Voor jullie als quilter

Als je 5 minuten uittrekt om de vragenlijst in te vullen krijg je de gelegenheid je wensen en behoeften kenbaar te maken. Hiermee gaan we als vereniging aan de slag om ons aanbod aan activiteiten beter af te stemmen op jullie. Daarnaast maak je dan kans op een van de prijzenpakketten bestaande uit een collectie van 15 fat-quarters of een materialenpakket.

De vragenlijst is inmiddels gesloten en je kunt helaas niet meer deelnemen.