Een huis van een quilt met mijn inrichting

EEN HUIS VAN EEN QUILT.

Hebben jullie dat ook wel eens ? Ja, je vraagt je nu af wat… nou ik heb het meer dan eens… ik begin aan een quilt in dit geval aan de quilt Leanne’s house. Het is al een wat ouder patroon met 9 grote blokken. De quilt bestaat vooral uit Rozenstoffen.

Leanne’s house

Ik was begonnen met het middenblok, in mijn beleving het mooiste blok van de quilt. Een blok met tekst en er omheen geborduurde bloemetjes. Vanaf het moment dat alles aan elkaar zit denk ik al….mmmm…. niet zo mooi..

Middenblok, Leannes House, quilten

Ga toch door met blok 1, blok 2…. met erg veel, veel en veel borduren….. en nu… nu zijn deze blokken klaar… ik heb er overgedacht en gedacht… nog eens met iemand besproken… wat is het nu dat ik niet mooi vind? Alle losse onderdeeltjes zijn leuk en schattig maar met elkaar..

De inrichting

Ja, wat doe je dan? Ik leg er eerst allerlei stof op…een gedeelte van het ene blok op het andere.. hoe maak ik het zo dat ik het weer leuk vind? Dat het mijn quilt wordt? Zoeken, zoeken, denken, denken.

Oh, zo zonde van al het werk en de tijd… ik haal alles los.. zodat ik al die leuke onderdeeltjes van de blokken los van elkaar heb.

Ik haal alle stroken met bloemetjes uit mijn middenblok… en breng er nieuwe voor in de plaats…

Het begin is gemaakt…in elk geval 1 blok waar ik blij mee ben…. dan leg ik deze op een lap witte stof en ga met al mijn losse onderdeeltjes bouwen…

Een huis van een quilt met mijn inrichting

Het wordt al meer zoals ik zou willen…. ondertussen nauwelijks nog Leanne’s house… Hoewel de quilt heet Leanne’s house maar met mijn inrichting… zoals elk huis zijn eigen inrichting heeft. De zoektocht gaat verder…

Een huis van een quilt met mijn inrichting.

De eerste delen weer aan elkaar, ben reuze blij…Een huis van een quilt, leannes house

Tijdens het loshalen, ging mijn creativiteit helemaal op hol🤗… Heb een aantal stofjes geborduurd, met kraaltjes bewerkt, een oud kanten geborduurd kleedje verknipt en er opgenaaid. Ben gaan experimenteren met het borduren van de stof…

geborduurde stof, quilt

Het was even werk… maar dan heb je ook wat… Op deze plek in de quilt zit normaal een bloempot met bloemen, maar die vond ik gewoon niet mooi… dus heb ik dit bedacht… zo leuk om te doen, de contouren van de stof volgen en tegelijk je hoofd laten gaan….

Soms heb je zo de dingen in je hoofd en als ze dan ook nog lukken 🤩 ben er heel blij mee. Op deze manier word het dan toch mijn quilt.

De eerste rij is klaar!

Een huis van een quilt

De eerste rij is klaar en door gequilt, nog even hier en daar wat met kraaltjes versieren. Ik quilt zo veel mogelijk ‘quilt as you go’ zodat ik het goed vast kan houden en overal mee naar toe kan nemen. Ben helemaal blij, de quilt wordt zo als ik graag wil… Leanne’s house met P haar inrichting🤩. Ben benieuwd hoe jullie dat doen als je iets in een patroon niet mooi vindt?

fijne quiltdag🤩
Petra Brueren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *