Quilts op de valreep naar Limburg

Quilts voor Limburg

Weet je het nog? Zomer 2021, een normaal zo lieflijk riviertje dat buiten zijn oevers trad en in België, Duitsland én Nederland een heleboel ellende veroorzaakte? Zoals het quilters betaamt kwam al heel snel het idee om iets te doen maar wat? Gerda Meijer bracht ons op het idee om de leden te vragen blokken te maken met een hart vanuit het idee ‘een hart onder de riem’. Vele leden gaven gehoor aan de oproep in Quiltnieuws. Het bestuur kroop samen met enkele vrijwilligers achter de naaimachines om er mooie quilts van te maken. De groothandels Patchwork Promotions en Rhinetex steunden ons met materiaal voor de tussenvullingen. Zo werden er meerdere prachtige quilts gemaakt waarvan er een zelfs de doos voor nieuwe leden siert. Heel veel dank aan alle quilters die een of meerdere blokken hebben gemaakt en hele quilts hebben gedoneerd.

 

 

Quilts naar Valkenburg

Het plan om de quilts te overhandigen liep anders dan gedacht. We weten allemaal wat er roet in het eten gooide de afgelopen tijd maar deze zomer leek het dan zover. Althans totdat bleek dat er een misverstand was over de bestemming van de quilts. De Stichting Verdanda had ook een heleboel quilts beloofd voor de bewoners van een van de verzorgingshuizen die zwaar werden getroffen door de overstromingen. Bij de burgemeester, die zoveel zaken aan zijn hoofd heeft in de afhandeling van zaken en het steunen van zijn inwoners, liep het allemaal een beetje door elkaar. En zo kwam veel later dan gepland, de dag dat we daadwerkelijk de quilts konden overhandigen aan getroffen bewoners. Met de kou buiten en de winter voor de deur, waren de quilts meer dan welkom.

 

 

 

 

Lisette, onze vrouw ter plaatse

Lisette Pooters, inwoner van Valkenburg en contactpersoon voor zowel Verdanda als het Quiltersgilde (nog meer verwarring) heeft uiteindelijk de quilts op vrijdag 16 december uitgedeeld namens het Quiltersgilde. Samen met Daan Prevoo, Bianca Rooding, onze regiovertegenwoordigers en vrijwilligers van het Quiltersgilde maakten zij een aantal mensen blij. Een hart onder de riem namens de leden van het Quiltersgilde. Heel veel dank aan Lisette voor haar tomeloze inzet en we hopen dat de ontvangers er steun aan hebben en troost vinden. Bovenal hopen we dat alle ellende, de verzekeringskwesties en het opknappen van de huizen snel achter de rug zullen zijn. En daarbij wensen wij de hele gemeente en met name de heer Daan Prevoo en zijn medewerkers heel veel sterkte toe.

Lokale Omroep

Tijdens het uitdelen van de quilts was TV Valkenburg ook aanwezig. LEES HIER het verslag,

 

Inge van Koningsveld en Rose-Anne de Haan

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *