Kringlopen

Project dat uit de hand liep

Mam, ik heb een quilt gekocht bij de kringloopwinkel en wil daar een jas van maken. Oh, leuk! Kan ik helpen? En zo begon het…. Voor ik het wist had ik de hele quilt uit elkaar gehaald. Het waren batik stroken die zo schots en scheef gestikt waren, dat ik daar niet mee kon werken. En er zat geen tussenvulling in de quilt.

 

 

Werkwijze

De voor- en achterkant van de quilt heb ik bekeken en tot de conclusie gekomen dat de kant met de brede stroken bruikbaar was. De andere kant met hele smalle stroken was zo aan het rafelen, dat ik die maar laat liggen. De stroken losgetornd en gestreken. Daarna heb ik ze op een tussenvulling genaaid, een soort Quilt As You Go methode. En toen had ik een mooie ‘lap’ om het patroon op de leggen. (Patroon Jasje Knip 1709-25)

 

 

Knippen en doorstikken

De patroondelen heb ik ruim uitgeknipt en daarna in de lengte om de 5 centimeter doorgestikt. Daarmee heb ik ook meteen een mooie gladde voering mee genaaid.

 

In elkaar en klaar

Het in elkaar naaien was best een klus, maar ik ben tevreden met het resultaat. Van de restjes stof ga ik misschien nog een tas of een sjaal maken. En dan voor mezelf :)

Rose-Anne

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *