Petra Brueren “ Ken je mij?”

Ken je mij? Nog een nieuwe blogster….

Ah, nee, misschien ken je mij niet, ik ben een nieuwe blogster. Toen ik op de regiodag lid werd van het Quiltersgilde werd ik hiervoor “gestrikt”. Alsof ze wisten dat ik dit al jaren wilde doen, al heel wat blogpagina’s op mijn Ipad heb geschreven, maar ze niet op het internet gedeeld krijg……hier ligt een nieuwe opening om het eens te proberen.

 

Petra Brueren “ Ken je mij?”

Wie ben ik?

Wie ben ik? Mijn naam is Petra Brueren, ik ben 53 jaar oud en ik woon samen met mijn man en mijn dochter van 18 in Geldrop. Ik heb ook twee zonen, van 23 en 21, welke beide op zichzelf wonen in Delft en Eindhoven. Ik heb de meest geweldige eigenwijze teckel Bobbie, die zich gedraagt als een echte prinses.

Uitdaging

Mijn grootste uitdaging is mijn creative geest, alleen al daarom is het zo fijn om met lapjes bezig te zijn.”Een dag niet gequilt is een dag niet geleefd“. Wat voelt een mens zich fijn als ze steekjes kan zetten. Ook heb ik nog andere hobby’s, dat zijn: schilderen, boetseren, geven van lezingen (al een aantal keren over de Amish mogen geven, blijft bijzonder), bakken en dingen organiseren.

 

Ik quilt nu ongeveer 6 jaar. Ik vind het superleuk om met anderen te quilten en heb dan ook verschillende quiltgroepjes. Samen met een vriendin, verschillende quiltgroepjes en naar de Bee in de quiltwinkel…aan clubjes geen gebrek. Ook ga ik dit jaar voor de 3e keer een quiltreis met een vriendin maken naar Amerika. We zijn al bij de Amish in Philadelphia en Ohio geweest en 2 jaar geleden in Houston en Texas. De reis voor dit jaar staat nog niet vast.

BIJ P T’HUIS

Bij P t’huis bee

 

Iets met quilten organiseren is altijd een droom van mij geweest…. maar wat?  In 2019 heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik een quiltdag georganiseerd bij mij thuis voor 25 personen. Het weer deed prima mee en het werd een hele leuke dag met een workshop en een super goodiebag, dankzij verschillende quiltwinkels.

Nu organiseer ik elke vrijdagmorgen een Bee bij mij thuis in Geldrop en  2 keer in de maand op wisselend een maandag of dinsdagavond.

Quilts 2019

Ja en in al die clubjes word er aan een quilt gewerkt. Tja, maar niet aan 1 project natuurlijk, aan verschillende projecten…. dat vind ik heerlijk omdat elke quilt je iets anders brengt…patchen, appliceren, doorquilten ed… Er is echter wel een maar…. er moet ook wel iets af. Afgelopen jaar waren er vijf klaar…komt goed dus niet allemaal op dezelfde dag begonnen…. je begrijpt vast als er een klaar is mag ik van mezelf starten….

Petra Brueren quiltprojecten

 1. ‘Dear Jane, in April.
 2. De ,Sew in Love’ van Edyta Sitar in Mei. (Trots 🤩 met haar handtekening op mijn blok). Deze quilt heb ik als BOM ( Blok van de Maand ) gemaakt.
 3. ‘Flying pigs & Dancing Chicken’ van Hatched and Patched in Mei een beetje van Hatched en een beetje van mezelf…(Ook deze quilt heb ik als BOM gemaakt).
 4. ‘De Guute’ in Augustus.
 5. ‘The Blue bird Lane’ van Bird House in November. Een quilt om je creativiteit zijn gang te laten gaan🤩

 

Ik verheug me al op een volgend blog wat over de mooiste hobby mag gaan… Quilten… ik kan niet wachten…Tot een volgend blogje, veel quiltgroetjes

Petra Brueren

1 antwoord
 1. Joke Haverkort zegt:

  Graag wil ik me opgeven voor een quiltkursus op vrijdagmorgen.
  Ik heb meerdere creatieve dingen gedaan en nu is het tijd voor iets anders
  Graag hoor ik van U of er plaats is en wanneer U weer begint
  Met vriendelijke groet J.Haverkort.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *