Een Quilter gaat filmen

Het Quiltfestival Noord Groningen wordt een virtueel festival!

Voor mij was het even slikken, maar ik weet zeker dat de organisatie, de mede exposanten en de bezoekers het ook heel jammer vinden.  Ik had mij er zo op verheugd om alle bezoekers tijdens het festival in het mooie kerkje van  Eppenhuizen te ontvangen. Lieve familie en vrienden hadden het plan om er een kleine vakantie van te maken. Helaas, het zit er niet in en fijn dat er nu over drie maanden, om precies te zijn op 11, 12 en 13 juni, een virtueel feest wordt georganiseerd.

En het wordt een leuk feest.

Alle exposanten doen op hun eigen manier mee: een PowerPoint presentatie, een slideshow, filmpjes, kortom een grote variatie en voor iedereen interessant om het virtuele feest te bezoeken.

Er zijn workshops en presentaties over interessante onderwerpen.  Om nog meer de sfeer van het festival te beleven is er een film van het prachtige Noord Groningse landschap te zien.

Extra leuk is dat alle Quilters van jong tot oud mee kunnen doen aan de wedstrijd. Er zijn diverse leeftijdscategorieën en wil je hierover meer weten kijk dan even op de website van het Quiltfestival, onder ‘wedstrijd’.

Filmproef

Van mijn werk, speciaal gemaakt voor het festival, ga ik een film maken. Dat is iets wat ik nog nooit heb gedaan. Ik ben daarom  ik aan het oefenen en heb ik een filmpje gemaakt over sneeuwverven. 

Het is nog lang niet volmaakt, maar het begin is er. Nieuwsgierig naar het resultaat?   klik dan hier 

Vervolg stappen

Tijdens dit oefen filmpje heb ik met behulp van provisorische hulpmiddelen mijzelf gefilmd. Zo heb ik ondervonden dat het stapelen met dozen voor de juiste hoogte van de camera een beetje lastig is en dat een uitschuifbaar statief noodzakelijk is. Vooral buiten werken dozen en boeken niet echt.

Voorts heb ik zonder enige kennis van een filmprogramma het filmpje gemonteerd. Inmiddels weet ik dat het handig is om  alle ins en outs van het programma te kennen en dus heb ik mij ingelezen. Nu moet ik zorgen dat ik door heel veel oefenen het programma echt leer kennen.

Uitdaging

Voorlopig ben ik dus nog wel even bezig om een filmpje te maken dat festivalwaardig is maar het script is klaar en dus kan ik aan de slag.

Om al die noeste arbeid maar eenmaal te gebruiken vind ik een beetje jammer. Ik heb dus besloten om aan mijn website een  blog te koppelen en mijn oude blog ‘Quilt en Jo’ op termijn op te heffen.

Kortom voorlopig heb ik voldoende uitdagingen en moet ik vooral niet de lapjes en draadjes vergeten. Tenslotte maken die mij echt gelukkig. Ik wil nog heel veel blokken maken voor mijn werk ‘Gevangen Natuur’. Het is een vertolking van de kwetsbare natuur die gevangen zit in het gedrag van de mens. Eind juni ga ik het exposeren in Galerie ‘De Ruimte ‘ in Geldrop. Er is dus nog genoeg werk te doen.

voorbeeld eigen werk

Hartelijke groet en tot de volgende keer,

Jo Huijsman

2 antwoorden
  1. Marjolein den Boer zegt:

    Dat belooft wat Jo, met al die voorbereidingen! Ik ben heel nieuwsgierig om straks je films te zien, en ook van het festival. Veel succes!!

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *