Een leertraject volgen bij Hawar

Na de opleiding Quilten Speciaal is het Quiltersgilde op zoek gegaan naar een professionele partner om een inspirerend lesprogramma te maken voor quilters die hun eigen stijl willen ontwikkelen.  Dit aanbod is voor traditionele, moderne en art quilters een uitdaging voor hun eigen ontwikkeling.

Lees hier het artikel van Quiltnieuws 

Er hebben zich al mensen aangemeld en een van deze aanmelders: Gerty van Oene vertelt waarom zij enthousiast is over dit aanbod.

De keuze van Gerty

waarom heb je hiervoor gekozen ?

“Ik heb mij aangemeld voor de cursus Vormgeving en ontwerpen, textuur en structuur, die op 2 oktober a.s. start. Maar de andere cursus lijkt mij ook heel interessant voor de volgende keer.Voor deze cursus heb ik mij aangemeld omdat een mens nooit is uitgeleerd en het mij een prima symbiose leek van het Quiltersgilde met Hawar.
Ik heb behoefte aan meer verdieping want ik loop toch vaak tegen dingen aan, zoals hoe kan ik mijn ideeën vorm en inhoud geven. Wanneer is het  genoeg. De vier cursusdagen die in een tijdsbestek van 6 weken verdeeld worden gegeven met opdrachten zullen pittig zijn. Maar dat spreekt mij juist aan hoewel ik vaak zal zuchten, steunen en kreunen. Daarnaast vind ik het leuk om samen met anderen te werken en te leren van de medecursisten.
Ik verwacht te leren mijn grenzen te verleggen, mijn huidige kennis  beter te kunnen toepassen en nieuwe technieken te leren gebruiken.

Daarbij kies ik  bewust voor Hawar en  ik sprong dan ook een gat in de lucht toen deze mogelijkheid zich aandiende. Ik kom heel graag in Oldeberkoop en de lunches van Paco zijn onovertroffen. Maar vooral omdat het aanbod van dergelijke cursussen niet groot is. Het is geografisch niet de meest centraal gelegen plaats voor mij, maar daar staat een prima “instituut” tegenover. Ik heb de afgelopen 4 jaren heel fijne en intensieve cursussen gevolgd en ben uitgedaagd door hun manier van aanpak.

Het werk van GertyIk maak alle soorten quilts, maar het afgelopen jaar heel hard gewerkt aan 3 art quilts voor de Tentoonstelling in de Broodfabriek in Rijswijk, waar deze quilts en die van mijn artquiltgroep “Birds” in april jl. zouden worden geëxposeerd. Dat is helaas niet doorgegaan, maar in oktober a.s. hoop ik wel.

Daarnaast maak ik ook graag traditionele quilts of moderne quilts, en dat doe ik dan m.b.v. een patroon. Afgelopen maanden is gebleken dat de voorraad commerciële stoffen daarbij goed van pas kwam. Ook werk ik met gerecyclede stoffen, overhemden, borduurwerken en kringloopaanwinsten. Paperpiecing is een van de technieken daarbij.

In 2007 ben gestart met de eerste cursus quilten onder leiding van Jobina de Boer. Ik was al jaren bezig met breien, haken en borduren, maar wilde wat nieuws leren. Nu  in juni 2020, kan ik mij een ervaren quilter noemen, ik heb tientallen quilts gemaakt. Letterlijk kasten vol, ook veel weggeven aan familie en vrienden. De wanden van mijn huis hangen vol en de bedden en quiltrekken ook.

Ik heb verschillende cursussen gevolgd. Toen ik begon in 2006 had ik geen naaimachine dus deed ik alles met de hand. Daarna voorzichtig met de naaimachine gestart (heel eng) en nu doe ik niet anders dan werken met de Bernina 770. Het quilten doe ik vooral machinaal. Maar bij de artquilts ook veel handmatig.
Ik heb de 2-jarige opleiding Textile Art van DIY Textile School in Amsterdam gevolgd en deze in 2018 succesvol afgesloten.
Cursussen gevolgd van Jobina de Boer,Dineke Ugen, Cherilyn Martin slow stitching, Wil Fritsma enz.
Dit is niet mijn eerste cursus bij Hawar. Ik heb daar onder meer cursussen gevolgd van Caroline Bartlett, Dionne Swift, Harm Harms en Eke Krug.”Dank je wel Gerty voor je enthousiaste reactie.

Ook belangstelling voor een leertraject waarin je jezelf verder ontwikkelt en gaat werken aan een eigen stijl ?
Op zoek naar verdieping ?

 

Hoe aanmelden ?

De modules beginnen op 2 en 3 oktober; de lessen worden 1 x 14 dagen gegeven.
Wil je weten wat de modules inhouden ? Lees voor meer informatie verder op de website van Hawar.

De module vormgeving en ontwerpen: kleur

De module vormgeving en ontwerpen ; textuur en structuur

 

Hawar heeft ondertussen haar ruime leslokaal ingericht volgens de Corona-richtlijnen. Ook  de heerlijke lunch van Paco (zie het verhaal hier boven) is aangepast aan de voorwaarden van dit moment.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *