Module textuur en module kleur bij Hawar

Na de opleiding Quilten Speciaal is het Quiltersgilde op zoek gegaan naar een professionele partner om een lesprogramma samen te stellen voor quilters die hun eigen stijl willen ontwikkelen. In Hawar hebben we deze partner gevonden. Zowel voor de traditionele als de moderne en art quilter bieden onderstaande modules een uitdagend leertraject.

Textielinstituut Hawar in Oldeberkoop

[dat ligt in Friesland] heeft, in samenwerking met het Quiltersgilde, speciaal voor quilters twee lesseries van vier dagen samengesteld.

Meinie Wardenier, directeur van Textielinstituut Hawar, zegt hierover het volgende:

“De laatste jaren horen we steeds vaker van klanten en cursisten dat ze op zoek zijn naar handvatten en hulp in hun zoektocht naar eigenheid in hun werkstukken. Die vraag past precies bij het aanbod dat Hawar biedt en de wijze waarop onze docenten les geven. In onze workshops en cursussen gaat
het niet alleen over leren van nieuwe technieken en ontdekken van nieuwe eigentijdse mogelijkheden met nieuwe materialen; centraal staat ook wat je met die techniek doet, omdat je er een bepaald idee of gevoel bij hebt. En omdat je wilt maken wat bij jou past. Je geeft er je eigen draai aan omdat je je eigen verhaal wilt vertellen. Daarom wordt er in de lessen veel aandacht besteed aan beeldaspecten. Deze zijn erg belangrijk om interessant werk te kunnen maken”.

inhoud van de modules

De zeer ervaren docenten bij Hawar (Mariet Rankenberg, Marieke Smink, Harm Harms en Eke Krug) hebben de cursussen ontwikkeld, die opgebouwd zijn uit lessen en opdrachten. Zij zijn alle vier gespecialiseerd in bepaalde aspecten van de gekozen thema’s en zullen de deelnemers begeleiden tijdens de lesdagen. Natuurlijk zullen ze je ook inspireren met hun eigen werk en dat van andere textielkunstenaars. Ze zullen je niet alleen op een prettige manier bij de hand nemen maar vooral ook uitdagen om grenzen te verleggen. Huiswerk hoort bij de modules om alles wat er tijdens de lessen wordt geleerd, te oefenen en te verdiepen. Bespreking van het huiswerk is onderdeel van de lessen. Tussentijds is contact met de docent en de medestudenten mogelijk.

We hebben twee lesseries samengesteld die onafhankelijk van elkaar kunnen worden gevolgd. Eén serie richt zich op verven en kleur en in de andere serie staat textuur centraal. Beide thema‘s worden in vier dagen behandeld.

Meer informatie lees je op door op de links hierboven te klikken.
Per serie van 4 dagen zijn de kosten € 495,-. Leden van het Quiltersgilde krijgen korting en betalen € 395,-.

Het atelier van Hawar is uitstekend geoutilleerd en het gebruik van verf, oefenmaterialen en gereedschappen is inbegrepen. Een uitgebreide lunch, koffie en thee zijn eveneens inclusief.