De half en half uitdaging van het Quiltersgilde

Start uitdaging najaar 2020

Met alle afgelastingen van ontmoetingsdagen als gevolg van de coronamaatregelen, bedachten we ergens halverwege 2020 een nieuwe uitdaging voor onze leden; de half en half uitdaging.

Eerst aangekondigd langs digitale weg en onlangs ook in Quiltnieuws 146 dat begin december bij de leden op de mat viel. Dat bracht nog een aantal extra aanmeldingen met zich mee waardoor we nu tegen de honderd deelnemers zitten. Er zijn drie opties voor deelname:

 1. je neemt deel aan de NL’se uitdaging en wordt gekoppeld aan een NL’se deelnemer;
 2. je neemt deel aan de uitdaging en wacht totdat je eind januari gekoppeld kan worden aan een internationale deelnemer;
 3. je neemt deel aan beide uitdagingen en begint dus met een NL’s maatje en begint eind januari opnieuw met een internationaal maatje.

De meeste deelnemers tot nu toe hebben gekozen voor optie 1. Daarna optie 3 en enkelen voor optie 2. Dat betekent dat er veel deelnemers zijn die een team vormen met een Nederlands quiltmaatje. Die teams zijn inmiddels samengesteld en iedereen heeft de naam van zijn of haar quiltmaatje gekregen samen met een e-mailadres om met elkaar in contact te komen.

Voor de tweede groep aanmeldingen voor de uitdaging gaan we de teams samenstellen na 23 december. Dat is de laatste dag dat je kan inschrijven via een e-mail naar uitdaging@quiltersgilde.nl

Foto’s bij de half en half uitdaging

Alle deelnemers leveren een digitale foto in waardoor zij zich laten inspireren. Voor Nederland hebben we gekozen voor het thema ‘natuur’. Er zijn al heel veel prachtige foto’s binnengekomen en we zijn reuze benieuwd hoe de deelnemers deze interpreteren in een quiltje van 20 x 40 cm.

Lees alles over de Half en Half uitdaging

Op het besloten deel van de website staat alle informatie tot nu toe over deze uitdaging. Je kan dit lezen door een account aan te maken, in te loggen en dan ‘uitdaging’ aan te klikken. En mocht je je uitgedaagd voelen, aarzel dan niet en schrijf je voor 23 december nog in.

Lees hier hoe je een account moet aanmaken.

Inge van Koningsveld en Rose-Anne de Haan

 

1 antwoord
 1. M.J. de Vos - Weber zegt:

  Goede morgen, gelukkig heb ik een leuk maatje. Ik ben klaar met haar en mijn halfje. Nu afwachten op de internationale partner.
  Maar;
  Had ik al een foto gestuurd van mijn internationale half/half? En kan ik die nog wijzigen?

  groetjes mia

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *