Extra voor onze leden: besloten gedeelte op de website

Vandaag is een feestelijke dag.

Iets waar we al een hele tijd achter de schermen aan gewerkt hebben, samen met de websitebouwer, is eindelijk ‘live’!! Het heeft veel voeten in de aarde gehad, ZOOM sessies, mails heen en weer, maar het besloten gedeelte voor leden is een feit.

In deze bijzondere tijd, waar we elkaar niet fysiek kunnen ontmoeten is ons verenigingsblad Quiltnieuws een waardevol communicatiemiddel met onze leden. Hier schreef Inge van Koningsveld gisteren al over in haar blog bericht. Maar naast Quiltnieuws willen we andere mogelijkheden hebben om wat extra’s te bieden aan onze leden. Dit kunnen we nu doen door het plaatsen van patronen, filmpjes en uitdagingen in een besloten ledengedeelte.

Hieronder staat een uitgebreide handleiding om een account aan te maken. De PDF is ook te downloaden en eventueel uit te printen als hulpmiddel.

 

We hopen dat onze leden en toekomstige leden heel veel plezier zullen gaan beleven aan deze uitbreiding. Een meerwaarde van het lidmaatschap!

 

Uitleg om in te loggen

Per 1 december hebben we een besloten gedeelte op de website dat alleen toegankelijk is voor de leden van het Quiltersgilde. Om in te kunnen loggen, dien je eenmalig een account aan te maken. Daarna kun je inloggen met je e-mail adres en je wachtwoord. Hieronder volgt een beschrijving van het aanmaken van een account en het inloggen in de website. Je kunt de beschrijving ook hier downloaden.

Kom je er, ondanks de uitgebreide uitleg hieronder, niet uit?

Stuur dan een mail naar: webmaster@quiltersgilde.nl  vermeld daarin je email adres en telefoonnummer en leg uit wat je niet lukt en waar je bent blijven steken.

Het aanmaken van een account voor leden van het Quiltersgilde gaat op de volgende manier:

STAP 1:

Klik op deze link (hierbij opent een nieuw tabblad met een pagina van het Quiltersgilde): https://www.quiltersgilde.nl/inloggen/

Je krijgt nu het scherm te zien zoals op de onderstaande foto. Hier kun je jouw lidnummer invullen en jouw postcode. Klik dan op de knop met “Inloggen” eronder.

 

Na het invullen van de correcte gegevens kom je weer op deze pagina terug (onderstaande foto links). Nu zie je het bericht dat je lidnummer en postcode zijn gevonden in de administratie. Je wordt nu gevraagd om je e-mail adres in te voeren in de velden onder het bericht. Er wordt om een herhaling van het e-mail adres gevraagd om eventuele fouten bij het invoeren te voorkomen. Klik daarna op de knop “Maak account”.

Ook nu kom je weer op deze pagina terug. Maar nu zie je het bericht dat het account is aangemaakt (bij de blauwe pijl op de rechter foto hieronder).

 

 

 

Stap 2:

Kijk nu in je mailbox voor een e-mailbericht van het Quiltersgilde. Mocht je het bericht niet in je mailbox vinden, kijk dan even in je spambox. Bedenk dat het soms wel even kan duren voordat het bericht in je mailbox terecht gekomen is. Klik op de blauwgekleurde link in het bericht. Je komt nu op de website terecht waar je een wachtwoord kunt opgeven.

Je kunt nu akkoord gaan met het wachtwoord dat het systeem voor jou bedacht heeft (hier: y^gLYRXjBN….). Als je hiermee akkoord gaat, dan hoef je alleen op “Wachtwoord opnieuw instellen” te klikken (zie foto links onder). Vergeet niet om je wachtwoord ergens op een veilige plek te bewaren.

Je kunt ook zelf een ander wachtwoord instellen door in het veld te typen waar nu de suggestie voor het nieuwe wachtwoord staat. Verwijder dan het voorgestelde wachtwoord met de backspace of delete knop en vul zelf een nieuw wachtwoord in. Het systeem geeft daarbij suggesties hoe je een “sterk” wachtwoord kunt maken (zie foto rechts onder). Klik op wachtwoord opnieuw instellen.

 

Je wachtwoord is ingesteld, en je kunt nu inloggen! Klik op de knop Inloggen (in het blauw op de foto links onder). En log nu in met het door jou opgegeven e-mail adres en wachtwoord (foto rechts onder).

 

 

Volgende keer inloggen

Als je de volgende keer vanaf de website van het Quiltersgilde inlogt, dan kun je de rode knop gebruiken (alleen desktop pc). Op een tablet of telefoon kun je via het menu naar het tabblad “Voor leden” en daar inloggen.

Nu hoef je natuurlijk geen account meer aan te maken, want dat heb je al. Je kunt nu bij de blauwe pijlen inloggen met je e-mailadres en je wachtwoord.

 

Wachtwoord vergeten?

Mocht je je wachtwoord vergeten zijn, dan kun je klikken op “Wachtwoord vergeten?” (in het blauw op de foto hierboven). Je komt dan op een pagina waar je je e-mailadres kunt opgeven. Gebruik dan natuurlijk wel het e-mail adres waarmee je je account hebt aangemaakt, want anders wordt je e-mail adres niet herkend.

 

 

Vervolgens zie je onderstaand bericht.

 

In je mailbox verschijnt het bericht “Aanvraag voor wachtwoordherstel voor Quiltersgilde” (zie foto links onder). In dit bericht wordt je aangesproken met je lidnummer, maar dat is helaas iets waar we niets aan konden veranderen. Dit is een standaard instelling. Vervolgens kun je klikken op “Klik hier om het wachtwoord opnieuw in te stellen”. Dan krijg je het schermpje te zien zoals op de foto rechts onder. Hier kun je je nieuwe wachtwoord opgeven.

 

Mijn account

Tot slot wil ik het account nog laten zien. Als je bent ingelogd, kun je de pagina “VOOR LEDEN” bekijken. Hier zie je bovenaan “mijn account”.

 

Indien je ingelogd bent, en je klikt op “Mijn account” dan krijg je de informatie te zien die in je account is opgeslagen, namelijk je naam en e-mail adres. Je kunt hier ook je wachtwoord wijzigen, indien je dat zou willen. Ook het e-mail adres kan hier gewijzigd worden. Maar deze wijziging geldt alleen voor het Quiltersgilde account en niet voor de ledenadministratie of de Nieuwsbrief. Tot slot kun je hier ook uitloggen door op “Uitloggen” te klikken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.