Brainstorm bestuur

Donderdag 1 februari 2024

Het bestuur,  inclusief de aspirant bestuursleden, kwam bijeen voor een brainstormsessie. Een sessie in het teken van het beleidsplan 2024 – 2026 met als thema’s zichtbaarheid, betrokkenheid en verbondenheid.

Met deze thema’s op het netvlies is gebrainstormd over twee onderwerpen, zijnde

  • Nieuwe ledendagen
  • Algemene tentoonstelling

Nieuwe ledendagen

Wij zijn enorm blij met de aanwas van nieuwe leden. Immers, zonder leden geen vereniging. Het is van groot belang zichtbaar te zijn en de leden zich verbonden en betrokken te laten voelen. Het lidmaatschap biedt veel meer dan alleen een abonnement op Quiltnieuws.

Voor nieuwe leden kan bijvoorbeeld de website best een zoekplaatje zijn. Weet iedereen van het bestaan van de ledenpagina? Dat je via de ledenpagina op de website toegang hebt tot een zeer uitgebreide bibliotheek vol met quiltboeken? Je patronen uit het Quiltnieuws kunt opzoeken? En je kunt aanmelden voor de drie nieuwsbrieven die maandelijks verschijnen? Een voor algemeen/traditioneel, een voor modern en een voor art quilten. Dat je het Quiltersgilde kunt volgen op Facebook en Instagram waardoor je ook weet dat er een nieuw blogberichtje op de website staat? Het ontvangen van een mooi welkomstgeschenk met informatie is onvoldoende.

Wij hebben ons gebogen over de vragen hoe, waar, wanneer en wie gaan deze nieuwe ledendagen vormgeven. Dit leverde een volgeplakt filpovervel op.

De beslissing is genomen.  Los van de regiodagen, worden er (kosteloze) interactieve en kleinschalige nieuwe ledenmiddagen georganiseerd. De nieuwe leden ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. We gaan proberen deze middagen plaats te laten vinden in de omgeving waar de nieuwe leden woonachtig zijn.

Een en ander wordt verder uitgewerkt. En heb je tussentijds vragen of ideeën, niet aarzelen en mail ons.

Wordt vervolgd.

Algemene tentoonstelling

Het aantal bezoekers aan de tentoonstelling viel wat tegen. Jammer.  Zeker gezien het hoge niveau van de tentoongestelde quilts. Hierdoor was de tentoonstelling niet kostendekkend. Uit de enquete blijkt dat een algemene tentoonstelling zeer gewenst is. Wij buigen ons dan ook over nieuwe lokatie mogelijkheden voor een algemene tentoonstelling in 2025. Het blijft een tentoonstelling voor, en gemaakt door de leden. En natuurlijk zijn ook niet leden van harte welkom.

Er is hard nagedacht over een thema en de eerste ideeën zijn er.

Via ons YouTube kanaal kun je nog terugblikken op de tentoonstelling van augustus 2023.

Wordt vervolgd.

Regiodagen

Tussen 4 maart en 11 april vinden de voorjaars regiodagen plaats. Nog niet aangemeld? Dat kan via deze link.

Komende beurzen in april en mei

Op de volgende beurzen zijn wij aanwezig. Wij ontmoeten u daar graag.

De Patchwork & Quiltdagen in Rijswijk op donderdag 11, vrijdag 12 en zaterdag 13 april 2024

Kom je ook kijken naar de miniatuurquilts in Moers van 10 tot 12 mei 2024?

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *