Stoffige zaken

Niet alle stof is leuk

Als bestuur van het Quiltersgilde hebben we met veel verschillende zaken te maken. Er gaat veel stof door onze handen. Omdat we zelf natuurlijk liefhebbers van ‘lappies’ zijn, bij het maken van voorbeelden voor Quiltnieuws, in elkaar zetten van quilts voor Limburg enzovoort. Maar sommige ‘stoffige zaken’ zijn niet bepaald onze hobby, doch evenwel onvermijdelijk.

WBTR en Statuten

In een vereniging is vertrouwen de basis van het functioneren. De leden vertrouwen het wel en wee van de vereniging toe aan een gekozen bestuur. Nu wil dat vertrouwen nog weleens worden beschaamd. We kennen allemaal de verhalen van verenigingen waar de penningmeester een greep in de kas deed. En vervolgens mochten anderen de gevolgen onder ogen zien. Om die reden heeft de overheid de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) aangenomen. Hoe groot of klein ook, elke vereniging moet daaraan voldoen. Een werkboek hoe we een aantal zaken gingen regelen werd ingevuld en vervolgens overlegden we via Zoom hoe we dat in de statuten en het huishoudelijk reglement gaan verwoorden.

De leden aan zet

Tijdens de eerstvolgende ledenvergadering in april, zullen de aanpassingen in de statuten en het huishoudelijk reglement voorgelegd worden aan de leden. Nadat zijn hun goedkeuring hebben gegeven is de volgende gang naar de notaris om alles formeel te vast te leggen. Als dat is geregeld kunnen we ons weer bezig gaan houden met de leuke stoffige zaken, onze ‘lappies’.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.