De kracht van quilten gebruiken voor een mooie samenleving met Kick Ass Quilts!

Kick Ass Quilts

Sommige mensen hebben Kick Ass Quilts weleens langs zien komen. Sommigen hebben Krachtdekens quilts gemaakt voor jongeren en anderen hebben wellicht de tentoonstelling over duurzaam quilten gezien in Nijkerk in 2024.

Er komt nu een nieuwe mijlpaal aan voor Kick Ass Quilts: We worden een stichting!

Hier ben ik achter de schermen al een paar maanden mee bezig. En nu is het tijd om het aan de hele wereld te laten weten en om hulp te vragen. Mijn wens is namelijk om nog meer positieve impact te kunnen maken met quilten. Een stichting voelt als een logische stap daarvoor.

Missie en doelstellingen

De eerste stap bij het vormen van een stichting is het formuleren van de missie en doelstellingen. Dat is het volgende geworden:

Missie
Het oude ambacht van quilten in leven houden en gebruiken om uitdagingen van de huidige maatschappij zoals duurzaamheid, sociale isolatie en mentale problematiek aan te kaarten en op te lossen. Dit met een focus op het samen empoweren van jongeren zodat die krachtig hun plek in de samenleving kunnen vinden, want jongeren zijn de toekomst.

En als doelstellingen hebben we

  1. Het ambacht van quilten in leven houden en grotere bekendheid geven.
  2. De relevantie van quilten uitdragen als oplossing en om aandacht te vragen voor actuele maatschappelijke uitdagingen zoals duurzaamheid, mentale problemen en sociale isolatie.
  3. Quilts gebruiken om mensen met elkaar te verbinden, een gevoel van gemeenschap te creëren en toekomstperspectief te bieden. En hiervoor samen te werken met andere organisaties.

Dus een stichting om met onze mooie hobby en passie voor quilten iets moois terug te geven / bij te dragen aan de samenleving. En op die manier jong en oud verbinden voor een mooie toekomst voor jongeren.

Waarom deel ik dit / hoe kun je hierbij helpen?

Allereerst omdat ik heel trots ben op deze mijlpaal. Het gilde en haar leden hebben me ook geholpen op mijn weg, dus ik hou jullie ook graag via deze weg op de hoogte om mijn dankbaarheid en blijdschap te tonen.

Verder ben ik op zoek naar hulp. Want het wordt een stichting zodat meer mensen betrokken kunnen worden bij de missie en er vorm aan kunnen geven. Hier is ter inzage het volledige oprichtingsdocument .

Ik zoek bijvoorbeeld:

– Bestuursleden die me willen ondersteunen. Hier kun je daar meer informatie over vinden
– Vrijwilligers die quilts voor jongeren willen maken, doorquilten, of zich anderzijds willen inzetten
– Quiltgroepen die interesse hebben af en toe quilts voor me te maken
– Sponsors die mijn idee willen steunen met een financiële bijdrage voor het oprichten van de stichting en de website!

Dus lijkt het je leuk om mij te helpen stuur me dan een e-mail naar rianne@kickassquilts.nl

Kun je zelf niet helpen, maar ken je wel geschikte mensen? Stuur dan vooral dit bericht naar ze door

Mijn dank is groot!

Rianne Doller.

‘Society’s Trash will be Our Treasure’

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *