Uitnodiging, denk mee over de toekomst van het Quiltersgilde

Afgelopen weekend zijn op het besloten deel van de website de stukken gepubliceerd voor de Algemene Ledenvergadering op 20 april a.s. (eerst inloggen).

Een dag in het jaar waarop het bestuur verantwoording aflegt aan de leden.

Als bestuur werken we samen met zo’n 80 vrijwilligers aan het levendig houden van de vereniging o.a. door het organiseren van activiteiten zoals de regiodagen, tentoonstellingen, het publiceren van Quiltnieuws en de aanwezigheid op beurzen en social media.

Ledenwerving loopt als een rode draad door alles heen, want zonder leden immers geen vereniging. In ons jubileumjaar 2023 hebben we meer dan 600 nieuwe leden mogen verwelkomen maar ondanks dat hadden we onderaan de streep toch iets minder leden dan aan het eind van het voorgaande jaar.

Dat komt vooral door de vergrijzing van ons ledenbestand.

De voorliggende vraag is dan ook : “Hoe maken we het Quiltersgilde weer jong en toekomstbestendig?”

SESAM academie

Het bestuur heeft voor het beantwoorden van deze vraag de hulp ingeroepen van de SESAMacademie. 

SESAM adviseert en ondersteunt maatschappelijke organisaties waar vrijwilligers actief zijn. Sesam adviseurs zijn zelf ook vrijwilligers. Ze zijn experts op het gebied van bestuurlijke en organisatorische vraagstukken.

Twee van hen zullen aanwezig zijn tijdens de Algemene Ledenvergadering.

De adviseurs zijn onder de indruk van het Quiltersgilde en stellen voor dat we een “Commissie Dynamiek” in het leven roepen bestaande uit een aantal leden van onze mooie vereniging.

Het Quiltersgilde is de grootste textielvereniging van Nederland en daar zijn we trots op! We delen met elkaar een fantastische hobby en we ontmoeten elkaar graag bij evenementen. Dat willen we voor de toekomst behouden.

Maar…   Hoe dan??

Deze vraag stellen we aan jou, als lid van het Quiltersgilde!

Denk mee over onze toekomst! Je bent van harte uitgenodigd!

Algemene Ledenvergadering

 

Tijdens de ALV zal de Commissie Dynamiek worden benoemd. Het is daarom van belang dat je op 20 april aanwezig bent. Na de lunch komen de leden van de nieuwe commissie voor het eerst bij elkaar onder leiding van de twee heren van de SESAM academie.

Als je niet aanwezig kunt zijn en wel een goed idee hebt, stuur dan een mail aan Marjolein van der Eijk  marjolein.vandereijk@quiltersgilde.nl

De commissie krijgt géén opdracht mee, bepaalt haar eigen agenda en komt, als het lukt, met mooie ideeën om het Quiltersgilde toekomstbestendig te maken.

Gaat het bij jou meteen borrelen in je hoofd, heb je al een goed idee en wil je wel zitting nemen in deze commissie omdat je  graag meedenkt?

Meld je dan aan bij Marjolein van der Eijk  marjolein.vandereijk@quiltersgilde.nl

Het Quiltersgilde zijn we samen!

We zien je reactie met belangstelling tegemoet.

3 antwoorden
 1. Hilda de Wit zegt:

  Bij het kopje “voor leden” kun je de jaarstukken ALV bovenaan het lijstje zien staan. Dat klikte ik aan en direct aan het begin van de tekst onder de foto staat dat ik me niet meer aan kan melden voor de jaarvergadering. Onlangs ontving ik het Quiltnieuws nr 159 met daarin de aankondiging van de ledenvergadering en een aanmeldformulier met de uiterste inzenddatum 6 april 2024, en aangegeven wordt bovendien dat je je via email op kunt geven, ook voor 6 april. Kunnen we ons nu nog wel of niet meer opgeven?

  Beantwoorden
  • Hilda de Wit zegt:

   Na reactie van het gilde is de tekst aan gepast, helder zo, bedankt.
   Is het gelukt Mieke? Het beste is eerst klikken op inloggen en daarbij aangeven dat je ingelogd wilt blijven. Dan ben je verder “automatisch” ingelogd wanneer je op deze website komt, omdat je computer dat regelt.
   Je kunt dan naar het kopje “voor leden”. Als je daar met je muis op staat verschijnt er een lijstje met 3 items waaronder opnieuw “voor leden” en als je daar weer je muis op
   zet zie je aan de linkerkant opnieuw een lijstje items met bovenaan “jaarstukken ALV”. Schuif nu je muis horizontaal naar links en klik op dat item en je bent er. Als het goed is kun je alle stukken voor de ALV nu lezen door ze om de beurt aan te klikken. Succes.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *