Lianne van Herwaarden

en haar (kinder)quilts

 

Haar eerste lapjes stof kocht Lianne op 11 september 2001. Vanwege de aanslagen in New York een datum die ze niet meer is vergeten

Na een beginnerscursus startte Lianne met het maken van quilts voor haar dochters, die alle drie een mooie deken meekregen voor op hun studentenkamer. Bij het maken van deze quilts volgde zij een vast patroon, maar al snel ging ze meer zelf ontwerpen al dan niet geïnspireerd op patronen van anderen. Zo sierde zij in juni 2011 de voorkant van Quiltnieuws met een quilt geïnspireerd op de quilt ‘Dimensies’ van Ans Schipper.

 

Klassiek duet

 

Voor haar kleinkinderen

Toen het huis te vol werd voor alle quilts, begon Lianne met het maken van kinderquilts. Dat het huis vol hing, viel namelijk mooi samen met dat er kleinkinderen kwamen. Ook haar vriendinnen kregen kleinkinderen waarmee letterlijk een nieuwe afzetmarkt werd geboren.
Lianne maakte naast een geboortedeken ook andere quilts voor de kinderkamers. Zo maakte zij een gequilt kussen van Super Mario voor kleinzoon Sem en één van een regenboog voor kleindochter Emma. De junglekamer van kleinzoon Melle is aangekleed met de quilts ‘Lion’ en ‘My wild garden’ naar patronen van Janeen van Niekerk. De leeuw is te bewonderen in Quiltnieuws maart 2023. Alle drie de kleinkinderen zijn enorm trots op wat oma voor hen heeft gemaakt.

 

 

 

Tussendoor maakte Lianne een aantal herdenkingsdekens met foto’s en kleding van overleden familieleden. Ook maakte zij een aantal quilts voor het goede doel Droomdekentjes.

 

 

Inspiratie

Lianne gaat regelmatig op zoek naar nieuwe inspiratie. Ze maakt nooit iets compleet na, maar probeert er haar eigen draai aan te geven. Ze laat zich inspireren door bestaande patronen die ze aanpast naar eigen formaat en kleuren. Dieren beeldt zij af in hun echte, eigen kleuren. Met een tekenprogramma zet ze afbeeldingen of foto’s om naar patronen.
Ook probeert ze nieuwe technieken uit zoals collage quilten en binnenkort gaat ze een workshop met de longarm quiltmachine volgen.

 

 

Lianne maakt inmiddels quilts die ze graag wíl maken en kijkt als het af is wie ze er blij mee kan maken. De afgelopen jaren werkte zij veel met de naaimachine. Ze heeft een grote tafel waar haar naaimachine in staat, wat het makkelijker maakte om ook grotere quilts te maken. Momenteel werkt ze aan een apenquilt naar een patroon van Sew Fresh Quilts waarvoor ze weer terug is bij haar ‘oude liefde’ quilten met de hand.

 

Maaike en Renske van Herwaarden

ter gelegenheid van Lianne’s 70e verjaardag

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *