Levensloopblok 5 petra Brueren

Levensloop in roerige tijd

In deze roerige Corona tijd merk ik dat de ene quiltster inspiratie krijgt, de ander van alles wat er ligt afmaakt en weer een ander stil valt… ik ben van de eerste categorie… ik krijg nog meer inspiratie dan daarvoor…. lastig, er zitten nog steeds maar 24 uur in een dag….


Tuurlijk mis ik mijn Bee-groepen, de gezelligheid, de energie, de inspiratie…. Elke week hebben we contact in de app groep en laten we elkaar zien waar we mee bezig zijn. Elke week kijk ik er weer naar uit. 

LEVENSLOOP… HET BEGIN….

 

Al die inspiratie komt goed uit, ik was begonnen met de levensloopquilt….

 

In mijn hoofd had ik de quilt al gemaakt…. ik had een ontwerp gezien van de quilt maar er verder niet bij stil gestaan hoe of wat…. de vrijdag voor de eerste Bee (nog voor de Coronacrisis) sprak ik een quiltvriendin die hem al gemaakt had. Ze stuurde me foto’s van haar levensloopquilt….. heel mooi, wel heel anders dan mijn hoofd had bedacht….ik wachtte af…


De zaterdag kregen we van Wendy een uitgebreide uitleg met naslagwerk, (totaal wordt het papieren naslag 180 pagina’s) compleet met voorbeelden, blokken, en volledige uitleg…Het worden 12 blokken met een thema…

Je kunt dit terug vinden op de website van Wendy Vosters quiltatelier.


DE STRUGLES….

 

En toen begon het…. ik heb er nachten niet van geslapen, dromen erover, hoe te beginnen, wat wil ik en wat niet..ik wilde er veels te veel op….welke stoffen en kleuren wilde ik dan….allereerst heb ik het concept van Wendy los gelaten…. Wendy heeft mij met dit patroon zoveel inspiratie gegeven…. fantastisch… en opeens midden in de nacht wist ik het…. 

Levensloopblok kleuren Petra Brueren

DE KLEUR EN STOFKEUZE…

 

Op Pinterest ging ik op zoek naar kleurenschema’s…. ik wilde graag iets met blauw en geel… dit werd mijn inspiratieschema… lichtgrijs, mosterdgeel, jeansblauw, navy blauw en antraciet grijs en voor wat details tomaat rood. Ik wilde effen stoffen omdat ik wist dat ik veel details op mijn blokken zouden komen….Ik heb gekozen voor de stoffen van Makower, linen texture, mooie diepe even kleuren….

 

De eerste stap gezet, ik kon gaan ontwerpen….

 

Ik merkte ook dat aan de levensloop werken….dat lukt niet maar aan een blok…. daarom heb ik de eerste drie in 1 x getekend en maak ik ze door elkaar want….op een gegeven moment stokt je creativiteit…. en het klopt dan niet… het is nog niet klaar en wat dan… en als het echt klaar is dan weet je dat wel🤩. 

 

Ik neem jullie graag mee in mijn levensloop proces, waar heb ik voor gekozen in vogelvlucht…

levensloopblok liefde

“LIEFDE”

 

Het begon met een sleutel… the key to my heart (haha is echt een innie minnie detail geworden)…wat doet me nog meer aan mijn liefde denken….

 

“Love him to the moon and back”… al vanaf het begin onze spreuk…

 

Dit jaar zijn we 20 jaar getrouwd daarom vond ik het leuk om “ons”na te maken….( foto bijgeplaatst)…ik heb een klein afdrukje gemaakt van onze trouwkaart, een knoopje van mijn trouwjurk eronder… mijn popje heeft ook een jurk gemaakt van de stof van mijn officiële  trouwjurk, welke ik toen zelf had gemaakt.

 

Onze monogrammen…En natuurlijk wilde ik nog veel meer, het zijn vooral de keuze’s die zo lastig zijn….

 

Het blok wilde ik graag zelf tekenen dus ik kwam uit op een hart, half geel (de zonkant) en half donkergrijs, in voor en tegenspoed….en toen aan de slag….het resultaat zoals ik had bedacht…

 

Levensloopblok vakantie Petra Brueren

”VAKANTIE”

 

Ook een thema om lang over na te denken. Wat wil ik wel en niet…ik wil VEEL…dan kies ik voor de fijnste en de meest indrukwekkendste vakanties. Wat heb ik toch een mooie herinneringen….

 

Ik heb gekozen voor het blok Texasstar… Ongeveer elke 2 jaar ga ik met mijn quiltvriendin naar Amerika op quiltreis, in 2018 waren we in Texas, geweldig naar de quiltbeurs in Houston en verder rondtrekken door de staat.

In 2016 onze 1e quiltreis… zo indrukwekkend naar de Amisch geweest vandaar het koetsje…het was echt terug in de tijd….Dit jaar zouden we naar New England… helaas nu in de Coronatijd… nog maar jaartje wachten dan…

 

In het midden van het blok zie je de vlaggen van Amerika, Vietnam (de mooiste fietsreis die ik samen met manlief gemaakt heb) en Frankrijk waar we ons eigen huisje hebben waar we heel graag zijn.

 

Links onze fietstochtjes, het liefst gaan we fietsen en dan ‘s avonds slapen in ons tentje, wat hebben we al een prachtige toertjes gedaan…en wat hebben we nog mooie plannen…..heerlijk om over na te denken en weg te dromen. 

 

Rechts,  heerlijk in Frankrijk aan de Cote d’Azur naar het strand, de zonsondergang, eten op het strand, zonnebaden onder mijn parasolletje en natuurlijk lapjes op het strand.

Hier is terwijl de kinderen speelden in het zand menig blokje ontstaan.


Tjeetje, tijdens het maken van dit blok ook wat weemoed, we hebben daar zelf een huisje, wanneer zouden we weer mogen? Wat missen we het….

Bijzonder hoe je in deze tijden jezelf bij elkaar pakt en opeens geniet van de kleine dingen thuis in Nederland… wat fijn dat we een tuin hebben en naar buiten kunnen….

 

En al jaren skieën we, ik ski tegewoordig wat minder maar vind het heerlijk om in de sneeuw te zijn🤩🤩mijn blok vakantie…

 

Levensloopblok moed Petra Brueren

”MOED”

 

Ja… vroeg Wendy Vosters toen we de bee van deze blokken hadden, wat is het moedigste wat ik ooit gedaan heb…. ehhhh….

 

Na veel nadenken kwam ik tot de conclusie dat ik in alle fases van mijn leven vele uitdagingen tegen kom…uitdagingen waar heel wat MOED voor nodig is…

 

Als je net geboren bent alles ontdekken…kruipen en de eerste stapjes… naar school, als middelbare scholier, als jonge dame, als moeder, de middelbare leeftijd en straks als oudere dame….het leven begint met een krachtige hartslag en eindigt met een zwakkere…

 

Hopenlijk mag ik al deze fases mee gaan maken…al een paar achter de rug…

 

Het blok wat ik heb getekend en uitgewerkt zijn de bergen, de bergen staan voor mij voor kracht. Ze opklimmen vergt MOED, energie…

 

De zon, de zon staat elke dag opnieuw op, fris en stralend aan de horizon, de zon staat ervoor dat je door kunt gaan hoe hoog de berg ook is…

De zon is gedeeltelijk achter de berg, omdat het leven niet altijd zonnig is, soms zit het mee en soms zit het tegen… Achter elke berg is een volgende, het leven is vol mooie, bijzondere dingen en tevens een weg te gaan met hindernissen.

 

Levensloopblok geboorte Petra Brueren

“GEBOORTE”

 

Dit blok kwam niet voor in levensloopquilt, mmm wat wil ik daarmee… haha daar kwamen weer die slapeloze nachten….ik weet nog dat Wendy zei…het is jou quilt….. ik miste het blok GEBOORTE…..ik merkte dat ik dit zo belangrijk vond dat ik hier mee aan de slag ben gegaan…

 

Ik wilde graag mijn geboortekaartje maken…. op zoek gegaan naar het kaartje en gevonden, gelukkig had ik een kaartje… (zie rechtsonderin)…

 

En toen kwam de uitdaging…  wat hoofdbrekens… ben tevreden… mijn levensloop begint bij het begin👶🏻🥰..

Levensloopblok jeugd petra brueren

“JEUGD”


De inspiratie voor dit blok ontstond door het bladeren in mijn fotoalbum, veel foto’s heb ik niet uit die tijd…

 

Ik kwam een foto tegen van mijn vader, mijn broer en mijzelf..(zie foto onderin). Mijn vader las vroeger altijd voor.

We hadden toen ik klein was een hond, een boxer, Bruno, die mocht niet missen, hij heeft me heel wat getroost bij al mijn kindertranen, de kachel en als je goed kijkt zie je mijn knuffelaapje… heerlijk bij paps op schoot…

 

Ik wilde graag ook een blok met mams, mijn moeder maakte vroeger altijd mijn kleertjes, voor mij, voor aap en voor pop. Ik wilde altijd mee kijken hoe ze het deed…. Als klein meisje had ik al mijn eigen naaimachine, een roze op batterijen met een voetpedaal🤩….


Hollie Hobby, de meisjesdroom uit mijn tijd, ik spaarde er alles van….. al mijn dagboeken uit die tijd, stond ze voorop…laatst tijdens het opruimen kwam ik ze weer tegen. Geweldig wat je toen schreef, dagboeken vol….


En natuurlijk mocht mijn herinnering aan mijn poëziealbum niet ontbreken, alle familie, juffen, meesters en vriendinnen stonden erin…Mooie herinneringen aan al even geleden❤️  

 

Levensloopblok 5 petra Brueren
De eerste vijf blokken zijn nu klaar.

 

Steeds opnieuw verheug ik me om in een thema te duiken, erover na te denken, mijn fantasie te laten gaan, herinneringen op te halen en na te genieten. Dit alles weer om te zetten in lapjes. Wat een heerlijk vooruitzicht nog vele thema’s te gaan. Zeker in deze tijd, de Coronacrisis laat jeeven stilstaan, stilstaan bij alle mooie, bijzondere, verdrietige en speciale momenten.

Dus quiltende dames en heren als je de uitdaging VAN JE LEVEN zoekt… hier ligt hij voor het oprapen…. straks als het klaar is, heb ik iets bijzonders in handen❤️ 

veel quilt groeten en pas op jezelf, 

Petra Brueren

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.