Quiltwinkels in Quarantaine: MoniQuilt

Afgelopen week stuurde we een mail naar al onze adverteerders, ‘quiltwinkels in quarantaine’. Quiltwinkels hebben het in deze tijden van sociale onthouding moeilijk. Veel minder tot geen winkelend publiek en al de workshops en cursussen zijn afgezegd. Met deze rubriek willen we de quiltwinkels aan het woord laten. Ze hebben allemaal hun eigen verhaal. Ze zoeken creatieve mogelijkheden om ons toch nog van lapjes en ideeën te voorzien.

MoniQuilt

Wat een prachtig initiatief van jullie..goed bedacht. Graag doen we mee en hopen dat er ook voor onze winkel een plaatsje beschikbaar is.

Onze winkel Moniquilt -Noordeinde 2 in Schiedam heeft geen officiële webshop. We zijn dus deze week begonnen om te zien hoe ook wij hiermee aan de slag gaan via onze website. Het begin is er, gewoon met wat kleine patronen en pakketjes, hoewel het natuurlijk nog veel beter moet !!!! (help ??) Voor ons geen gesneden koek dus veel puzzelen. De winkel is altijd druk bezocht en veel workshops stonden al volgepland. We hebben namelijk ruimte voor wel 20 quiltsters, op vrijdagochtend om de week een inloopbee en op donderdagavond 1x per maand een inloopbee.

Cursussen en workshops gaan niet door

Helaas zijn er veel cursussen en workshops opgeschoven naar een later tijdstip in het jaar. Nu dus als een razende pakketjes maken voor kleine werkjes ( zie www.moniquilt.nl) snel op te sturen naar klanten die ook plots thuis zitten. Onze winkel is met een tussendeur verbonden met ons woonhuis, dus mocht er onverhoopt een verbod komen op opening van de winkel, kunnen mensen nog steeds bij de deur de bestellingen afhalen. Die pakketjes zetten we buiten op een afgesproken tijdstip, na ontvangst van betaling zetten we deze op een mooi tafeltje met de naam van de klant erop. Dit werkt best goed en zo zijn we er altijd voor onze klanten. Bestellingen worden doorgebeld, gemaild of via de app gestuurd…of, zoals vandaag, aangewezen door het raam van onze winkel …Hopelijk komen er niet nog meer maatregelen om mensen niet meer naar buiten te laten, want dan kunnen er ook geen pakketjes meer naar de post gebracht. We hopen er maar het beste van.

Tijd om eigen werk in te halen?

Helaas is er nog steeds weinig tijd om eigen werk in te halen, omdat ik naast de winkel ook nog een vaste baan heb op een huisartsenpraktijk. Dus barre en heel drukke tijden hier. Heel lief dat klanten gewoon een bos bloemen komen brengen of een kaartje of appje sturen om te informeren of het hier nog goed gaat. Hartverwarmend zulke lieve klanten !!! Iedereen denkt mee. Voor een blok van de maand is geen tijd, wij houden het op patroontjes en stofbundeltjes en pakketjes. Wanneer je een bestelling plaatst, krijg je van ons een stempelkaart voor elke 10 euro besteed…bij een volle kaart ( 10 stempels ) mag je een FQ uitzoeken.

We wensen iedereen het allerbeste in deze moeilijke tijd en hopen jullie op een later tijdstip weer in goede gezondheid te treffen.

Vriendelijke groeten, Monique en Leen

Moniquilt

Noordeinde 2

3121 KG Schiedam

06 21697854

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *